Automoto

Lorenzo: "Slatka domaća pobjeda"

Maja Giljanović • nedjelja, 04.07.2010.
Lorenzo: "Slatka domaća pobjeda"
Foto: EPA

Treću utrku uzastopce Jorge Lorenzo je pobijedio nakon što je krenuo s pole-pozicije, peti je put pobijedio u 2010., ali trijumf na Velikoj nagradi Katalonije u svom dvorištu na stazi u Montmelou je proglasio "posebno slatkim".

Jorge Lorenzo (Yamaha) na Velikoj je nagradi Katalonije pobijedio i peti put u 2010. i nakon Silverstonea i Assena treći uzastopce, ali trijumf u svom dvorištu rodbinom i prijateljima na stazi u Montmelou proglasio je "posebno slatkim. Prošle godine prvo sam mjesto tijesno izgubio" (Valentino Rossi je slavio s niti sekundom prednosti, nap. a.) "i bio sam zadovoljan dobrom vožnjom, ali nije to bilo to. Ovog puta sam na tronu i apsolutno sam presretan.

"Zbog strahovite vrućine bilo je izuzetno naporno, prednja guma nije prestajala 'plesati'. Pripremio sam se za veliku borbu s Doviziosom, izgledao je odlično, napadao poput osice sve dok nije izletio. Sretna okolnost za mene jer sam mogao popustiti gas i mirnije privesti utrku kraju", zaključio je 23-godišnjak na koncu nešto manje od pet sekundi ispred Danija Pedrose (Honda) na drugom mjestu.

Pedrosa je izvrsno startao, vodio na prvom zavoju, ali problemi s kočnicom su ga ubrzo nabacili sve do 11. mjesta. Nije se obeshrabrio i na koncu šestog kruga uspeo se ponovno u Top 3 na treće mjesto: "Sve u svemu ne mogu biti nezadovoljan, spojili smo dvije utrke" (24-godišnjak je prošli tjedan u Nizozemskoj osvojio drugo mjesto, nap. a.) "cilj je zadržati stabilnost motora i boriti se za pobjedu u sljedećim utrkama".

Treće je mjesto osvojio Casey Stoner (Ducati): "Malo sam razočaran, u početku sam bio siguran da mogu i na vrh, a na koncu sam smatrao da smo dovoljno brzi za barem drugo mjesto. Nije ni postolje loše, ali nadam se da će sljedećih tjedana biti još i bolje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!