Nogomet

Leonardo: "Na raspolaganju sam Brazilu"

Borna Rupnik • srijeda, 07.07.2010.
Leonardo: "Na raspolaganju sam Brazilu"
Foto: EPA

Brazilski trener Leonardo rado bi se prihvatio treniranja nacionalne selekcije nakon što je s klupe poslije ispadanja sa Svjetskog prvenstva otišao Dunga...

Raskid suradnje Brazilskog nogometnog saveza i Dunge nakon poraza od Nizozemske u četvrtfinalu svjetske smotre u Južnoafričkoj Republici označio je početak potrage za novim izbornikom. Među kandidate se svrstao i donedavni trener talijanskog Milana, Leonardo.

"Ovo je vrlo specifičan trenutak u Brazilu, dogodilo nam se ispadanje na koje nitko nije računao. A nalazimo se pred važnim razdobljem jer Svjetsko prvenstvo ponovno dolazi k nama. Čeka nas golem posao."

"Zasad nisam još razgovarao sa svojim savezom, pratim samo ono što prenose mediji. Iskreno, ne znam još ništa konkretno, ali znam da ne tražio posao, nego ostvarenje sna", izjavio je čovjek s jednogodišnjim iskustvom na klupi crveno-crnih.

"Ne znam kako bih mogao odbiti tu dužnost i zato sam na raspolaganju, premda sam svjestan da možda i nije najbolje vrijeme da sjednem na brazilsku klupu. Zadnjih 20 godina živim i radim izvan Brazila", dodao je.

Uloga izbornika svoje reprezentacije postala mu je prioritet, no neće očajavati bude li posao povjeren nekom drugom: "Ne budem li izabran, primit ću se nečeg drugog. Ima još dobrih trenera koji mogu voditi Brazil".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.07.2010. u 12:33
    Prosjecnu ekipu Milana ove sezone doveo do treceg mjesta u Serie A. Da je imao malo vise (zdravih, mladih) igrača mogao je i skinut' Inter...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.07.2010. u 12:32
    A sto to fali Leonardu?? Daj mi samo jedan primjer.
    Obrisan korisnik