Košarka

LeBron preselio na Floridu!

Branimir Korać • petak, 09.07.2010.
LeBron preselio na Floridu!
Foto: EPA

Košarkaško ljeto 2010. godine obilježio je LeBron James. Bez obzira što se na tržištu našao ogroman broj kvalitetnih igrača, sve su oči bile usmjerene prema Jamesu koji je kao slobodan igrač odlučivao o sudbini. Odlučio je razveseliti navijače Miamija...

Cirkus se napokon približio svome kraju. LeBron James je uz neviđenu pompu odlučio koju će momčad pojačati sljedeće sezone. Odluka je pala na Miami Heat gdje će se priključiti Dwyaneu Wadeu i Chrisu Boshu.

Realno, nakon što je Bosh donio odluku kako seli u Miami, bilo je za očekivati kako će LeBron isto odlučiti. Velika trojka Wade - Bosh - James sposobna je itekako otići do kraja i osvojiti naslov prvaka i to ne jedan.

Vezane vijesti

Menadžment Heata može slobodno nakon završetka karijere Wadeu ponuditi mjesto GM-a jer je on bio ključ, bio je čovjek koji je konstantno bio u kontaktu s Jamesom i Boshom i uspio ih nagovoriti na dolazak. Wade je također bio na tržištu, međutim on je samo stidljivo spominjao mogućnost odlaska iz Miamija i bilo je prilično jasno kako će ostati.

"Svako jutro sam se budio s drugim klubom u glavi kako je to taj klub. Međutim jutros sam donio odluku. Nakon što sam se naspavao, razgovarao sam s majkom i bio posve siguran kako je to moja konačna odluka", rekao je James u posebnoj emisiji na ESPN-u.

Prema njegovim riječima, za odluku je znalo svega nekoliko ljudi koji su se mogli nabrojati na prste jedne ruke. Nije želio da prije emisije u javnost izađe informacija kojem će se klubu prikloniti iako je dobar dio medija iz "pouzdanih izvora" tvrdio kako je Miami konačan izbor.

Bez obzira što su doveli trojicu velikana, čelnike Miamija očekuje težak posao. Treba pronaći ostale igrače koji su spremni igrati za znatno niže ugovore i tražiti priliku za osvajanjem naslova. Miami trenutno na rosteru ima svega dvojicu igrača pod ugovorom i to Michaela Beasleya i Marija Chalmersa.

Što se tiče ostalih klubova, u njihovim redovima zavladat će veliko razočaranje. Prvenstveno se tu misli na Cavse koji su igrali na sentimentalnu kartu i nadali se LeBronovom ostanku. Pred Cavsima je sada težak posao i od momčadi koja se bori za naslov prvaka, preko noći su postali momčad koja će se pomučiti da uopće dohvati doigravanje.

New York Knicksi rade na projektu "LeBron James" već više od godinu dana i oni su također dobili košaricu. Potpisali su Amarea Stoudamirea, prije toga pošteno očistili prostor pod salary capom i sada su u problemima jer i dalje nemaju momčad sposobnu za velike stvari. Dodatni problem im je što su najveći free agenti već donijeli odluku i morat će se upustiti u razmjene igrača.

Netsi, Clippersi i Bullsi su bili autsajderi u cijeloj priči. Koliko god se Bullsi zbog igračke kvalitete činili zanimljivom destinacijom, ili pak Netsi zbog prijateljstva Jay-Z-a i LeBrona, James je ipak cijelo vrijeme bio bliži nekim drugim klubovima. No te tri momčadi ionako imaju pričuvne planove koji će ih držati dobrima naredne sezone.

Sada je napokon cijela priča privedena kraju, James će nositi dres Miami Heata i jurišat će na prvi naslov. Hoće li mu to poći za rukom već ove godine, vrijeme će pokazati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.07.2010. u 12:39
    Zar je loše imati 3 dobra igraca u ekipi?? Mozda bolje samo jednog.. To mi zvuci kao ona Cirina: ''Najgore je kad povedes 2-0, a utakmica jos nije gotova''!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.07.2010. u 12:38
    Neznam samo zasto bi ove tri zvijezde bile razmazene ili sebicne. Sta bi onda rekli za posljednju reprezentaciju SAD-a na igrama u Pekingu. Svi razmazeni i svi bi htjeli loptu imati 40 (48) minuta za vrijheme utakmice, a Ameri se prosetali do naslova.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.07.2010. u 08:21
    Miami nije shvatio da se igra samo s jednom loptom, a navedenom trojcu trebaju barem dvije ako ne i tri!
    Obrisan korisnik
  • danchy09.07.2010. u 20:13
    ovo je jamesova greška, iako nisam očekivao da će ostat u cavsima ipak sam mislio da će otići knicksima ili bullsima... miami nije prava destinacija za njega, jer tri razmažene zvjezde na istom mjestu, to može funkcionirat samo dok ne osvoje prsten, nakon toga raspašoj
    danchy
  • LeBronWade09.07.2010. u 20:12
    http://www.nba.com/heat/roster/
    LeBronWade