Nogomet

FIFA razmatra i snimku i dodatne suce

Borna Rupnik • petak, 09.07.2010.
FIFA razmatra i snimku i dodatne suce
Foto: EPA

FIFA je konačno pristala ponovno razmotriti uvođenje video-tehnologije, barem za sporne situacije prelaska lopte preko gol-linije, potvrdili su i predsjednik i glavni tajnik, no postoji i druga opcija...

Na jednom od sljedećih sastanaka krovne nogometne organizacije raspravljat će se o uvođenju video-tehnologije u nogomet kao pomoć sucima, potvrdio je glavni tajnik Jerome Valcke.

"O tehnologiji, odnosno pregledavanju snimke, moramo razgovarati jer je bio postignut pogodak kojeg sudac nije vidio", izjavio je Valcke BBC-u, prisjećajući se slučaja Franka Lamparda protiv Njemačke.

No, u Fifi su voljni nastaviti isprobavati sustav s dodatnim sucima: "Vidjet ćemo mogu li dva dodatna para očiju olakšati sucu posao. U svakom slučaju, mogu reći da je ovo Svjetsko prvenstvo posljednje s postojećim sudačkim konceptom".

Predsjednik Sepp Blatter za listopadsku je sjednicu najavio i razmatranje slučaja Luisa Suareza na utakmici protiv Gane, ali i odbacio mogućnost dosuđivanja pogotka, makar i za kaznu, ako lopta ne uđe u gol.

"Svjedočili smo na ovom natjecanju da je jako teško vidjeti je li lopta ušla u gol ili nije. Ali ako nije, jedno je sigurno - nijedan sudac ne može označiti pogodak", rekao je Blatter.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.07.2010. u 17:14
    Puno priče i prije SP-a i opet ništa. Da se ovo nije dogodilo VELIKIM ENGLEZIMA KOJI SU NAS SVE ODUŠEVILI IGROM pričalo bi se 5-6 dana i ništa se ne bi dogodilo.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.07.2010. u 17:04
    bravo...upravo to je i moje misljenje, realno ako ces uvoditi tehniku ni netreba ti sudac, i istina je to, gledas situaciju u kaz prostoru, i moras ju pogledati pet puta, iz pet kuteve, zoomati, freezati, koliko vremena se potrosi dok ju Beusan gleda u studiu, gdje je smiren i tako dalje, a sta... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.07.2010. u 10:16
    Ma nitko od njih ne zna sto prica niti itko ima neku ideju sto bi poceli s time. Podigla se opca hajka, zbog jednog nepriznatog gola Engleza, koji njima samo sluzi za alibi za inace katastrofalno prvenstvo. Sto to uopce znaci "uvodjenje tehnologije u nogomet". Tehnologija je sirok pojam, isto kao... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.07.2010. u 09:49
    Napokon...
    Obrisan korisnik