Nogomet

Tabarez: "Nismo lošiji od Njemačke"

Ivana Strahija • nedjelja, 11.07.2010.
Tabarez: "Nismo lošiji od Njemačke"
Foto: EPA

Izbornik Urugvaja smatra da njegova momčad nije zaslužila biti poražena u duelu s Njemačkom. Po svemu su bili ravnopravni s Nijemcima, naglasio je Tabarez.

Oscar Tabarez očekivano je teško prihvatio poraz protiv Njemačke u borbi za treće mjesto SP-a: "Nismo trebali izgubiti. U borbi protiv prave nogometne sile bili smo ravnopravni po svemu. Mogli smo pobijediti, Nijemci nisu bili ništa bolji od nas."

No, iza Urugvaja je mnogo dobrih utakmica u JAR-u: "Pokazali smo mnogo, imamo na temelju čega učiti i dalje stvarati reprezentaciju", rekao je Tabarez.

Na svoju momčad je izuzetno ponosan bio njemački veznjak Bastian Schweinsteiger: "Cijela Njemačka bi se trebala ponositi nama, iako znam da je navijačima bilo teško nakon što smo izgubili utakmicu za finale. No, vratili smo se nakon tog poraza i pokazali pravi karakter, a meni je prava čast igrati za takvu momčad", rekao je igrač Bayerna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.09.2010. u 03:26
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.07.2010. u 19:08
    Da su Njemci imali sve igrace zdrave (Lahm, Klose, Podolski) mogao je Uruguay gore zavrsit - istina Uruguay je vodio 2-1 no Njemci se nisu predali i uzvratili im 2 gola za pobjedu :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.07.2010. u 17:02
    dobro je schweinsteinger ne pametuj
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.07.2010. u 16:35
    svaka cast urugvajcima,njemci su imali previse rosada i izostanaka u prvom timu u suprotnom bi urugvajci gore prosli od engleza i argentinaca!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.07.2010. u 11:39
    E da nije bilo Muslere i njegovih plivanja,parader koji najbolje brani penale Svaka čast i jednima i drugima,a pogotovo Urugvaju jer su imali priliku kod 2-1,i odlično su se držali.
    Obrisan korisnik