Nogomet

Blatter: "Projekt SP u Africi je uspio"

Branimir Korać • ponedjeljak, 12.07.2010.
Blatter: "Projekt SP u Africi je uspio"
Foto: EPA

Prvi čovjek krovne svjetske nogometne organizacije, Sepp Blatter, po završetku Svjetskog prvenstva imao je riječi hvale za ovo natjecanje unatoč lošem suđenju i dijelom polupraznih stadiona...

Kako i priliči, svoj osvrt na netom završeno Svjetsko prvenstvo dao je i čelni čovjek Fife Sepp Blatter. Rezime njegovog osvrta - suci nisu krivi, posjećenost je bila odlična, SP u Africi je bio pun pogodak.

"Doveli smo najbolje suce koji trenutno postoje u svijetu. Pokušali smo ih dovesti u optimalnu formu, ali normalno i oni su samo ljudi i mogu pogriješiti", rekao je Sepp Blatter.

FIFA je u svoju obranu dan ranije izbacila podatak kako su tijekom Svjetskog prvenstva suci ispravno dosudili 96 posto odluka, a tek četiri posto su bile pogreške. Na njihovu nesreću prerijetko i ključne pogreške koje će se dugo pamtiti.

Blatter je zadovoljan i posjećenošću. "Bilo je praznih sjedalica na stadionu, ali nije bilo praznih stadiona. Nemojte zaboraviti kako smo prodali prije Prvenstva čak 95 posto ulaznica, nisu svi na kraju došli na stadion. Kao što ste na nekim stadionima mogli vidjeti, bilo je praznih sektora, ali to su bili sektori rezervirani za navijače tih reprezentacija, no oni nisu došli kao na nekim drugim SP-ima", komentirao je Blatter.

Uspjeh bi bio još veći da je uz Ganu još netko od afričkih reprezentacija prošao barem u nokaut fazu. Blatter vjeruje kako zna razlog zbog čega te reprezentacije nisu uspjele.

"Pogledajte Nigeriju i Obalu Bjelokosti i sve vam je jasno. Ne možete dva mjeseca prije početka Svjetskog prvenstva promijeniti izbornika koji onda mora iznova kretati u rad s momčadi. Pa bilo bi ravno čudu da u se uspjeli plasirati u drugi krug", smatra Blatter.

I konačni zaključak. "Ovo je bilo SP na novom kontinentu, u novoj kulturi. Ako pogledate ljude na stadionima i pred malim ekranima, koliko je uzbuđenja pobudio događaj, mogu reći kako smo imali posebno i uspješno Svjetsko prvenstvo. Preživjeli smo i vuvuzele koje na kraju nisu koristili samo Afrikanci već i ostali navijači."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • LeBronWade12.07.2010. u 18:02
    Ma kakav uspjeh jedini nogomet što smo gledali bio je onaj iz reklama
    LeBronWade
  • Obrisan korisnik12.07.2010. u 17:20
    Blatter oblatio si natjecanje kakvo je SP, blokirao evoluciju nogometa, nisi odobrio minutu šutnje za pogibelj veću od one 11. rujna( srebrenica). OBRAZA NEMAŠ, ODLAZI!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.07.2010. u 15:52
    kad će više odstupit majko mila... (čitaj: odapet)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.07.2010. u 14:42
    jebeš brazil..nogomet mora kući....sljedeće "europsko" prvenstvo bit će 2018 godine u Engleskoj 1000 %..fala bogu..samo da mi jetra do tada izdrži...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.07.2010. u 12:37
    kako da ne šjor blatter, kako da ne. odlično je sve ispalo, još jedno takvo nam treba ! hip hip hura, fifa rastura !! jedino šta je sami nogomet u petom planu al nije greda, ne daj te se smesti vi genijalni čovjeće.....treba vam nobelovu nagradu za SP u africi dodjeliti, drugi mendela !
    Obrisan korisnik