Nogomet

Van Bommel: "Webb je utjecao na ishod"

Branimir Korać • ponedjeljak, 12.07.2010.
Van Bommel: "Webb je utjecao na ishod"
Foto: EPA

Jedinstveno razmišljanje iz nizzemskog tabora - Howard Webb je jedan od glavnih krivaca što je Nizozemska ostala bez naslova prvaka. Mark van Bommel i Nigel de Jong uvjereni su u to...

Mark van Bommel i Nigel de Jong definitivno konkuriraju za najgrublje igrače ovog finalnog dvoboja. Obojica su imali niz teških prekršaja i opće je mišljenje da su u najmanju ruku dobro prošli samo sa žutim kartonima.

Van Bommel je nakon susreta krivicu prebacio na Howarda Webba kojeg smatra jednom od ključnih osoba u neuspjelom pohodu Nizozemske prema naslovu prvaka.

"Svi su vidjeli da je imao izravan utjecaj na tijek finala. Nisam zadovoljan našim konačnim plasmanom, samo smo izjednačili najbolji rezultat Nizozemske u povijesti, tako da nemamo ništa. Ova momčad zaslužuje više, do kraja života ću se sjećati ovog poraza", govorio je van Bommel.

Nigel de Jong će ostati zapamćen po karate udarcu u finalnom dvoboju. Niti on nije zadovoljan Webbom.

"Sudac je u ovom susretu imao veliku ulogu. Donio je niz pogrešnih odluka i to na nesreću sve s naše strane. Pogreške su sastavni dio nogometa, ali bilo ih je puno", smatra De Jong.

Veznjak nizozemske reprezentacije žali za završetkom susreta. "Snažno smo radili da dođemo do jedanaesteraca. Kada su postigli pogodak, već smo razmišljali o kaznenim udarcima, bili smo uvjereni da će Stekelenburg obraniti barem jedan ili dva", govorio je De Jong.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.07.2010. u 20:23
    Ne vjerujem da je De Jong izjavio da su oštećeni od strane suca... Jednostavno ne vjerujem. To je izjava koja ni ne zaslužuje komentar... Ne znam jel to na terenu bio jedan De Jong a izjavu davao njegov brat blizanac koji nije gledao utakmicu ili što... Kao što sam rekao u jednom drugom postu, Van... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.07.2010. u 16:20
     kod Puyolovog starta nema kartona, jer je Robben iskoristio prednost, tj, dossao je pred Ikera, a to sto je on nesposoban drugom nogom kontrolirati loptu, ili pucati, to je njegova krivnja...a Heijtingin karton je potpuno opravdan, inace pravila nalazu da se za svako povlacenje daje opomena... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • beaver12.07.2010. u 16:00
    je utijecao...ti si morao dobiti crveni karton u prethodne dvije utakmice. eto tako je utijecao. gledali su ti suci kroz prste van bommel. nemoj biti licemijeran jer ako im netko moze zahvaliti sto je igrao u finalu onda si to ti!
    beaver
  • Obrisan korisnik12.07.2010. u 15:35
    ...nisam ni u jednom komentaru branio nizozemsku jer nisam gledao finale a i nizozemska je nepravedno igrala finale sjetimo se da su dobili urugvaja 3:2 s tim da su drugi gol zabili iz zaleđa i da u prvom poluvremenu nije suđen penal za urugvaj nakon faula na Cavaniu, samo iznosim činjenice da su... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • cameosis12.07.2010. u 15:27
    van bomelovski, zaslužio si poraz, začepi! pridružujem se toplim željama tottija.
    cameosis