Nogomet

"Teren je jedino mjerilo"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • ponedjeljak, 12.07.2010.
"Teren je jedino mjerilo"
Foto: Davor Sajko

Iako su svjesni kako je Dinamo favorit, slovenski prvak uoči susreta s Dinamom niti ne pomišlja na poraz. Dapače, već će u Zagrebu loviti dobar rezultat za uzvrat...

Slovenska ekipa kasnije je od planiranog došla u Maksimir, no čim je trener Kopera Nedžad Okčič otvorio usta - oprostili smo mu. Trener Kopra vrlo je ugodan gospodin koji je bez puno filozofije jednostavno objasnio sve što očekuje od utakmice u Zagrebu.

"Znamo tko je Dinamo, ali favoriti ne dobije uvijek. Dinamo je veliki klub s proračunom koji omogućuje strance i kvalitetne igrače, institucija bivše Jugoslavije, no teren je jedino mjerilo tko je gdje", poručio je pričljivi Okčič čija je ekipa u Zagreb došla dan prije utakmice kako bi isprobala travnjak.

"Pratim Dinamo već godinu-dvije, imamo HRT2 i često sam nedjeljom gledao hrvatsku ligu, a najviše Dinamo. Prvi dio sezone bili su superiorni i zabijali tri-četiri gola svakome u pol sata, a onda su pali. Nije nikakva tajna i dobro poznam hrvatski nogomet, sve znam o Dinamu i teško me mogu iznenaditi."

"Sigurno da smo mogli dobiti i lakšeg protivnika, ali imamo dobru generaciju i ovo nam je prava prilika", veli Okčič koji nema većih problema s ozljedama. Osim Igora Novakovića Slovenci nemaju drugih izostanaka, a trener ne skriva sastav: "Igrat ćemo kako smo navikli jer drugačije ne znamo. Sigurno se nećemo braniti nego ćemo pokušati igrati nogomet, a što se tiče sastava - nemamo što skrivati."

Koper je prije par dana osvojio Superkup nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, no Okčiču je bitnija utakmica s Dinamom: "Meni je žao što su se igrali produžeci jer su se igrači dodatno izmorili iako moram priznati da bih mijenjao taj trofej za dobar rezultat u Maksimiru."

Što bi za Okčića bio "dobar rezultat": "To je svaki rezultat koji nije poraz. Ako bih razmišljao ikako drugačije - bolje da nisam trener", kaže pa dodaje: "Mi nemamo pritisak kakav ima Dinamo. Ako izgubimo nitko nam neće odsjeći glavu dok nisam siguran da isto vrijedi u Maksimiru", zaključio je trener Kopra.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.07.2010. u 17:13
    Ok trener, ali Zajec je bolji. Ajmo Dinamo... Još kad se priključe Ademi, Kramarić i Vrsaljko, pa kad saniramo ozljede... Milina!
    Obrisan korisnik