Nogomet

Video: Španjolska dočekala prvake svijeta

Borna Rupnik • ponedjeljak, 12.07.2010.
Video: Španjolska dočekala prvake svijeta
Foto: EPA

Španjolska je svoje nogometaše, najbolje na svijetu, dočekala u Madridu. Pozdravilo ih je više od milijun ljudi, od zračne luke do gradskih ulica, uz ponosne riječi kraljevske obitelji i premijera...

Kao što se i očekivalo, ponedjeljak je u Španjolskoj bio rezerviran za slavlje i svečani doček nogometne reprezentacije koja je u Južnoafričkoj Republici osvojila naslov prvaka svijeta.

Po dolasku u madridsku zračnu luku, u zrakoplovu na kojem je pisalo Campeones, prvi je u društvu izbornika Vicentea del Bosquea izašao kapetan, vratar Iker Casillas, s trofejem u ruci.

Potom se Furija zaputila na primanje kod španjolske kraljevske obitelji, kojem je nazočio i premijer Jose Luis Zapatero. "Hvala vam, šampioni, u ime cijele Španjolske i svih Španjolaca", rekao je kralj Juan Carlos.

"Ostvarili ste zasluženu pobjedu. Posebna ste momčad koja je osvojila srca svih Španjolaca. Ujedinili ste nas, ispunili snove i prezentirali španjolsko ime diljem cijelog svijeta", dodao je.

Najveće je slavlje ipak uslijedilo na ulicama španjolske prijestolnice, gdje se okupilo više od milijun ljudi, a svjetski su prvaci navijače pozdravljali s krova otvorenog autobusa.

Premijer Zapatero još se jednom osvrnuo na gestu Andresa Inieste, strijelca pobjedničkog pogotka u finalu, koji se u trenucima slavlja prisjetio preminulog Danija Jarquea: "Uz nogometne, Iniesta je time predstavio svoje neponovljive ljudske kvalitete. U tako važnom trenutku, u nezaboravnom danu, sjetio se nekoga tko više nije s nama i zato ne postoji bolji uzor od njega. Hvala mu na tome".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.07.2010. u 07:48
    Ne volin Real, navijač san Barce, ali Casillasa poštujen ka vrhunskog golmana i pravog sportaša..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.07.2010. u 23:57
    ne volim Real Madrid, ali obozavam Spanjolsku, i nakon Casillasovih super obrana rekla sam nikad vise protiv njega... tako da The_Killer_0007 neces dobiti minus od mene... :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.07.2010. u 22:46
    Killeru! U pravu si glede Casillasa ali Real je daleko od najboljeg kluba na svijeu..Necemo se gadit ali cijeli svijet prica o Barci i njihovoj igri koja je revolucija,a s obzirom na Mourinha,mozes se oprostit sa atraktivom igrom na Bernabeu.Realova sansa za naslov je odcijepljenje Katalonije ;-)
    Obrisan korisnik
  • The_Killer_000712.07.2010. u 22:08
    drago mi je jedino zbog casillasa jer je on najbolji golman na svjetu i brani za najbolji klub na svjetu (očekujem puno minusa jer znam da mnobi s foruma mrze real)
    The_Killer_0007