Nogomet

Webb: "Pokušali smo zdravim razumom"

Borna Rupnik • srijeda, 14.07.2010.
Webb: "Pokušali smo zdravim razumom"
Foto: EPA

Nekoliko dana nakon finala Svjetskog prvenstva u službenom se priopćenju oglasio i glavni sudac Howard Webb. Englezu poslije susreta nije bilo lako slušati komentare...

Posljednja utakmica svjetske smotre na jugu Afrike pripala je engleskom sucu Howardu Webbu, koji nije imao nimalo lak zadatak.

"Susret je bio vrlo izazovan za suđenje. No, moja trojka vjeruje da je u tako teškim okolnostima odradila dobar posao. Sudili smo najbolje što znamo i umijemo", rekao je Webb preko Engleskog nogometnog saveza.

"Bez obzira o kakvoj se utakmici radi, uvijek se nadate da sudac neće morati biti u središtu pažnje. Međutim, morali smo se postaviti autoritativno kako ne bismo izgubili kontrolu nad zbivanjima na terenu", dodao je.

Webb vjeruje da nije mogao suditi na drugi način: "Nismo imali izbora, morali smo postaviti onakve kriterije. Već smo od samog početka morali donositi stroge odluke i pokazivati žute kartone".

No, mnogi vjeruju da je dio nizozemskih startova zaslužio i oštrije kazne od žutih kartona. "Pokušali smo suditi zdravim razumom, uzevši u obzir važnost cijelog događaja. Igrače smo upozoravali, trudili se da što manje raspravljaju s nama i pokušavali nagovoriti iskusnije igrače da smire one ratobornije", objasnio je Webb.

Za kraj je dodao da je pokušavao u prvi plan gurnuti igru: "Mislim da nam ovo ostati jedna od najtežih utakmica u karijerama. Svim smo snagama željeli da svi ostanu usredotočeni samo na nogomet".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.07.2010. u 10:21
    Samo da velim da nije gol pao zbog nedosuđenog kornera, već zbog nedosuđenog duplog prekršaja na Eljeru Elii, na rubu 16.
    Obrisan korisnik
  • Kauboj15.07.2010. u 16:23
    Nizozemci, prvenstveno, nisu bili dorasli finalu. Što bi bilo da je, kao što je mogao, u 3. minuti FINALA SP dao crveni Nizozemcu? Bilo bi "Sudac uništio finale", ko što su zamjerali Ivanovu na prošlom SP kad je u osmini finala Portugal-Nizozemska pokazao 20-tak kartona, 4 crvena. A mogao... [više na forumu]
    Kauboj
  • cameosis15.07.2010. u 06:56
    momče, ti i tvoji asistenti niste bili dorasli finalu, to je jedina istina.
    cameosis
  • Obrisan korisnik14.07.2010. u 13:03
    ma uza sve, bravo na suđenju! kako je i rekao - mogao je imati i stroži kriterij, ali nije. ovako, mislim da je ipak na kraju pobijedio nogomet.
    Obrisan korisnik