Nogomet

Van Nistelrooy: "Hvala splitskoj publici"

Bernard Jurišić • srijeda, 14.07.2010.
Van Nistelrooy: "Hvala splitskoj publici"
Foto: Duje Bonačić

Hajduk i HSV odigrali su utakmicu u kojoj se moglo uživati, utakmicu s puno pogodaka, lijepih poteza i napadačkih akcija. Najveća zvijezda na terenu bio je veliki nizozemski napadač Ruud van Nistelrooy, koji nije ostao imun na veliki pljesak kojim je ispraćen s terena...

Ruud van Nistelrooy trebao je doći na Poljud prije dvije i pol godine kad je tu gostovala nizozemska reprezentacija. Nije se dogodilo, no veliki Nizozemac je ipak stigao u Split i zaradio veliki pljesak za sve što je učinio u svojoj velikoj karijeri. Više nego za ono što je pokazao večeras.

"Bila je ovo dobra provjera za nas, nisam očekivao ovako dobru utakmicu. Hajduk je bio bolji u prvom, mi smo bili bolji u drugom poluvremenu i moglo je pasti još pogodaka na obje strane. Hvala publici na velikom pljesku kojim me ispratila u svlačionicu, lijepo je vidjeti da te protivnički navijači cijene."

Vezane vijesti

Hrvatski reprezentativac Mladen Petrić bio je zadovoljan svime što se događalo u Splitu, od utakmice do toplog prijema kojeg je doživio na Poljudu. "Nisam očekivao ovako lijep doček, mislio sam da će mi zviždati jer sam u protivničkom dresu. Bilo je prekrasno ova dva dana u Splitu, a što se utakmice tiče Hajduk me ugodno iznenadio, dobra su momčad. Moglo je pasti još pogodaka večeras, drago mi je da je publika mogla uživati".

Hajdukov trener Stanko Poklepović bio je zadovoljan napadačkim dijelom svoje momčadi, no kritičan prema odrađenom obrambenom poslu.

"Po rezultatu i prigodama bila je to gotovo pa revijalna utakmica, u kojoj je Hajduk održao zadovoljavajući rezultat. Izostala je prava trka, možda je i vrijeme na to utjecalo, no ne možemo donijeti neke prave zaključke nakon današnje utakmice. Bilo je puno šansi s obje strane, rezultat je mogao biti puno veći, pa publika sigurno može biti zadovoljna. Bilo je i slabosti, no sve to čini jednu utakmicu, a s igračima ćemo analizirati sve što smo vidjeli danas."

Poklepović ipak smatra da je večerašnja provjera dobro poslužila da mu otkrije neke minuse prije Superkupa protiv Dinama narednog vikenda.

"Bilo je propuha u obrani, upozoravali smo na to, puno su nam okomitih lopti provukli, no za to snose odgovornost i vezni igrači. No, s druge strane se možemo zadovoljiti stvorenim šansama, napravili smo dosta dobrih akcija, mogli smo zabiti još golova. To je bilo lijepo vidjeti, ali to ipak ne zadovoljava moje želje. Svaka je utakmica korisna, pa tako i ova, jer ostavlja mogućnost da se prepozna što nam nedostaje i što treba popraviti. Iako je HSV ozbiljna momčad i težak protivnik, mislim da smo u obrambenom dijelu mogli dati više."

Prijateljska utakmica

13.02.2011.
Hajduk0:2Slavia Prag
14.07.2010.
Hajduk3:3Hamburger SV

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.07.2010. u 20:22
    Hajduk je moj klub koji volim od kako znam za sebe...Hajduk ima potencijal i igrački kadar ali nema to tko sastaviti i pokrenuti...Poklepović nije za današnji nogomet...
    Obrisan korisnik
  • Bogomdani15.07.2010. u 13:17
    Nemoj prodavat muda pod bubrige.
    Bogomdani
  • koolcrash15.07.2010. u 11:11
    mogu reć da takvih tekmi između njih nisam odavno vidio... osim možda kad je na poljudu bilo 2:2 nakon vodstva hajduka 2:0... to je bila dobra utakmica... ali davno... ja mislim 2006. ili 2007. :/
    koolcrash
  • Obrisan korisnik15.07.2010. u 09:04
    Samo nemojte sad svi upadat u neopravdane euforije. Dinamo je dobro odigral, Hajduk takodjer. Ako nece bit 100 faulova u superkupu, tekma bi mogla biti odlicna, a takve su rjetke kad se igra derbi...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.07.2010. u 08:09
    @CISCO ok, ajd budi malo realan-kad pogledaš kakve igrače imaju Hajduk i HSV, pa Nijemci su jedno 5 puta jača momčad! Lijepo su se svi raspucali, zabavili, bila je fešta, super atmosfera i sve u svemu-šta fali?
    Obrisan korisnik