Nogomet

Parreira dobio domaćeg nasljednika

Borna Rupnik • petak, 16.07.2010.
Parreira dobio domaćeg nasljednika
Foto: EPA

Najbolji nogometaši Južnoafričke Republike dobili su novog izbornika. Carlosa Alberta Parreiru zamijenio je domaći čovjek, Pitso Mosimane...

Brazilac Carlos Alberto Parreira napustio je kormilo Južnoafričke Republike po završetku Svjetskog prvenstva, u skladu sa svojim najavama, a njegovu je dužnost preuzeo Pitso Mosimane.

Mosimane je radio kao Parreirin pomoćnik, a potpisao je četverogodišnji ugovor kako bi dobio priliku povesti svoju reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine. Prije toga od njega se očekuje plasman na Afrički kup nacija 2012. godine.

"Velika mi je čas preuzeti funkciju prvog trenera. Moja je vizija podići Južnoafričku Republiku na jednu višu razinu. Pritom ću možda i pogriješiti, ali vjerujem da imam snage prihvatiti pogrešku, ispraviti je i naučiti lekciju", izjavio je po imenovanju.

"Osim toga, moram zahvaliti Parreiri na svemu što me naučio i povjerenje koje mi je ukazao", dodao je Mosimane, koji u stručnom stožeru želi zadržati Parreirine suradnike Jaira Leala i Francisca Gonzaleza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!