Nogomet

Ispod svake razine

Vedran Attias • utorak, 20.07.2010.
Ispod svake razine
Foto: Davor Sajko

Razumljivo i ljudski je svojevrsno opuštanje igrača Dinama nakon uvjerljive pobjede u Zagrebu, no unatoč tome moraju biti spremni za kritike na svoj račun jer su odigrali ispod svake razine. Dinamo u Sloveniji nije izgledao dobro i tek su rijetki pojedinci zaslužili prolaznu ocjenu dok ostali nisu opravdali očekivanja...

Tomislav Butina: Da Butina na samom kraju prvog dijela nije obranio čistog zicera Marčeti - Dinamu ne bi bilo ugodno u nastavku. Opet, Butina je, kao i cijela obrana, zaspao kod drugog pogotka slovenske momčadi dok kod ostalih golova nije ništa mogao.

Etto: Solidan u obrani, a da je zabio odličnu priliku u prvom dijelu - bio bi među najboljima u svojoj momčadi. Kao i Ibanez, prema naprijed nije bio posebno raspoložen, no nije to (samo) njegova krivica.

Igor Bišćan: Kada momčad dobije dva gola iz prekida onda je jasno kako stoperi nisu dobro odradili svoj posao, a što tek reći za crveni karton. Desetak metara je kapetan Modrih trčao za svojim igračem i igrač njegova iskustva si ne smije dozvoliti zaraditi crveni. Morao je pustiti zicera pa čak i gol, ali nije smio dobiti crveni.

Tomislav Barbarić: Isto kao Bišćan osim što nije dobio crveni: ne može se dogoditi da se dobije gol iz kornera tako što protivnik utrči na prvu stativu, a potom kod drugog kornera lopta padne na pet metara; to je jednostavno nedopustivo. Ako treba trenirati prekide svaki dan po dva sata - neka se trenira tri.

Luis Ibanez: (do 57. minute) Iako je imao puno posla, Ibanez je večeras bio solidan u obrani što je svakako napredak, no poznate "dječje bolesti" pokazao je kod drugog pogotka Kopra. Što se tiče napadačke igre, kao i ostatak momčadi - gotovo ništa.

Adrian Calello: Još je bio lošiji od Chaga. Nekoliko puta je potpuno nepotrebno istrčao za loptom i ostavio prazan prostor iza svojih leđa što mu je i kapetan Bišćan rekao; onda znate koliko je pogriješio. Srećom, Koper nema kvalitetu iskoristiti takve sitne taktičke nezrelosti.

Mathias Chago: Dobro je otvorio utakmicu i opasno opalio na samom početku, no kao i kolega pored njega - nije bio dobar. Često je griješio, često je bio "nigdje" i on i Calello su ostavljali dojam kao da im se vrlo lako ubaciti iza leđa.

Sammir Još jednom je bio uvjerljivo najbolji igrač Dinama, ali zaista nije imao raspoloženog suigrača; posebno ne u napadačkoj igri. Kada god se oslobodio svog čuvara i krenuo u situaciju tri na tri ili slično - suigrači bi mu bili potpuno beskorisni. Tako je teško igrati, no ponovno je dobio većinu svojih duela i pokazao kako će biti lider momčadi.

Ilija Sivonjić: (do 78. minute) Bio je najbolji od napadačke trojke, ali više je to zasluga loše igre suigrača nego dobre igre Sivonjića. Nije toliko griješio kao Slepička, nije izgubio toliko lopti kao Dodo, ali - nije ništa napravio. Također, ne može mu se osporiti trud, no uklopio se u lošu predstavu cijele momčadi.

Dodo: Brazilac je i večeras ostavio dojam igrača koji se puno trudi, trči i radi, no ukoliko se prije ne nauči rješavati lopte - neće moći igrati nogomet; barem ne u Dinamu. Nekoliko puta večeras je toliko dugo držao loptu da ju je na koncu predao suigraču kada je već, sa svojim igračem, došao na metar od njega; tako se ne igra nogomet. 90 posto njegovih dodavanja može se i mora napraviti barem tri-četiri dodira prije nego to radi Dodo.

Miroslav Slepička: (do 46. minute) Teško se sjetiti kada je Čeh, ili zapravo bilo tko, odigrao ovako lošu utakmicu. Ne može se reći kako se Slepi nije otkrivao i trudio, ali jednostavno je večeras bio onaj dan - kada ništa ne ide. Gotovo svako dodavanje, ostavljanje lopte, utrčavanje u prazan prostor ili odvlačenje igrače - nije mu uspjelo.

Pedro Morales: (od 46. minute) Ušao je Čileanac nakon 45 minuta kako bi spojio redove Modrih i unaprijedio igru, no ništa od toga nije donio. Bio je potpuno nevidljiv u nevjerojatno lošoj utakmici cijelog Dinama.

Dario Šimić: (od 78. minute) Ušao je kao vatrogasac; spasiti što se spasiti dalo s jednim ciljem – držati obranu i ne dobiti gol sljedećih 15 minuta. Srećom po Modre, Slovenci nisu uspjeli zabiti iz prilika koje su imali na kraju utakmice pa je tako Šimić uspio u svojem zadatku.

Leonard Mesarić: (od 57. minute) Iako je cijela momčad odigrala katastrofalno, Mesarić nije bio loš u pola sata koliko je proveo na terenu. Naravno, kada rezultat bude takav kakav je bio ovaj u Sloveniji onda je teško nekome dati dobru ocjenu, no Mesarić nije bio loš; svakako bolji od Ibaneza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • kee21.07.2010. u 14:32
    kako bi vi prošli kod vašeg poslodavca da ovako odradite posao?
    kee
  • Obrisan korisnik21.07.2010. u 10:08
    '' Ovdje sam presretan. Dečki su super, i svi su odreda dobri nogometaši. Treninzi su vrlo teški i naporni, ali zato iznimno kvalitetni. Imam dojam da je u Njemačkoj svaki trening kao utakmica: raditi se mora pod punom koncentracijom'' – rekao je Mandžukić....svaki igrac(al bas svaki) koji ode iz... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • matbaric21.07.2010. u 09:23
    Kao navijač Dinama, žao mi je što nismo ispali, pošto sam i sam sportaš, naučio sam što znači podcjeniti protivnika i što se događa velim žao mi je što se nije ovaj put to ostvarilo. Prva stvar je katastrofalna odluka Zajeca da otide skautirati protivnika, sto fakat on tamo ima gledat, igraci su se... [više na forumu]
    matbaric
  • Obrisan korisnik21.07.2010. u 07:49
    sramota! samo da su se više potrudili bilo bi 0:0! sreću treba izazvat ali ovako je nismo zaslužili. makar neznam da je ono za crveni?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.07.2010. u 07:42
    Ne kužim "manjak motivacije" ili "opuštanje zbog povoljnog rezultata". Jel to dečki haklaju na kvartovskom igralištu na nekom internom turniru pa su izgubili motivaciju? Ili ih se plaća da igraju? Po meni ne bi trebalo imati razumjevanja kad profesionalni igrači gube motivaciju... [više na forumu]
    Obrisan korisnik