Nogomet

Butina: "Zaslužili smo šamarčinu"

Vedran Attias • utorak, 20.07.2010.
Butina: "Zaslužili smo šamarčinu"
Foto: Davor Sajko

Nakon utakmice protiv Kopra u Novoj Gorici dinamovci se nisu skrivali pred novinarima, a sami na sebe nisu bili ni malo ponosni. Najelokventniji je bio Tomislav Butina, koji smatra da su kaznu Zagrepčani svakako zaslužili.

Dinamov vratar za sebe i suigrače nije imao ni malo opravdanja: "Od prve minute smo bili loši. Ovakva igra nije dostojna niti niželigaša." Na novinarsko pitanje je li u svlačionici bilo teških riječi, Butina je rekao: "Nažalost, ja sam to rekao i prošle godine, nije bilo teških riječi. Bili smo užasni, a ja kao najstariji igrač preuzimam najveću odgovornost. Mi smo spremni na kaznu i trebamo snositi sankcije za ovo; prvenstveno mi stariji jer ovo je nedostojno za predstavljanje Dinama."

Treba li se uzeti prosjek Dinama iz ove dvije utakmice? "Prosjek je 2,5 naprema 2. Nije bilo nikakvog utjecaja to što nije bilo Zajeca i žao mi je zbog krasnih ljudi koji rade vrlo pošteno. Zapravo mi je zbog njih najviše žao, Mlinke i Ćuka. Za ovo smo zaslužili dobiti šamarčinu. Sedam dana je dosta vremena, ali je pitanje možemo li mi igrati bolji nogomet. Moramo biti spremni na to da će biti puno ovakvih utakmica protiv dobrih momčadi s kojima nam neće biti lako. Krivnju moraju snositi stariji igrači, to je tako. Ne može biti kriv dečko od 19 godina."

Kapetan Bišćan se nadovezao: "Rezultat sve govori, iz godine u godinu nam se događaju iste stvari i očito je problem u nama, vrijeme je da se zapitamo. Nema veze što nije bilo trenera, morali smo ovo riješiti i bez njega jer smo znali što treba raditi. Naravno da me na kraju bilo strah, jer kakav je bio dan, činilo se da će završiti jako loše. Sve što možemo reći jest da možemo biti zadovoljni s konačnim rezultatom od 3:0 za Koper, a to sve govori."

Dario Šimić je novinarima rekao da se boji depresije u ekipi: "Nema se što previše pričati nakon ovakve utakmice koja će nas sigurno spustiti na zemlju. Nadam se da nećemo pasti u depresiju. Sigurno imamo loših strana i na treneru je to prepoznati. Šerif je sigurno dobra momčad koju još ne poznajemo, ali u tom dvoboju nema favorita; posebno ne nakon ovakve naše predstave."

Sammir ni sam ne zna što se dogodilo: "Ne znam što se dogodilo, jedno smo se dogovorili, a drugo igrali. Svatko mora preuzeti dio odgovornosti. Nismo ih podcijenili, ali ovo nema veze s utakmicom iz Maksimira. Bili smo jako loši prema naprijed, potpuno bezopasni i nismo znali što s loptom. Jasno da nam nedostaje Mandžukić, ali moramo pronaći druga rješenja. Na kraju me ipak nije bilo strah za prolazak dalje."

Etto je kao trenutak u kojem je sve krenulo nizbrdo naveo drugi pogodak Kopra: "Dobili smo dva pogotka nakon kornera, a to nam se ne smije dogoditi. Nakon tog drugog pogotka sve je krenulo naopako, oni su dobili krila, a u nas se uvukao strah. Jedva smo dočekali kraj utakmice. Nismo bili pravi, trebamo očito više raditi i ovo nam se više nikad, nikad ne smije ponoviti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.07.2010. u 11:36
    sa jednog austrijskog foruma: "... ajde sta serete po salzburgu, igra se i na farskim otocima nogomet - pa potopljen je i jedan dinamo od tamo nekog kopra ... - glavno je proci - kako? to nije vazno! ..." ... prejako.
    Obrisan korisnik
  • Joe Strummer21.07.2010. u 11:08
    Bućo moj, treba to sjekirom sredit....
    Joe Strummer
  • danchy21.07.2010. u 11:04
    zaslužili ste vi i više od šamarčine, naravno da će butina preuzet odgovornost kad je izravan krivac za drugi gol, ušli su mlako i pokazali da im je stalo samo do plaće, a nimalo do kluba
    danchy
  • Obrisan korisnik21.07.2010. u 10:36
    Nakon svake ovakve utakmice igrači od srca obećaju da će se preispitati individualno i kolektivno i da idući put neće ponoviti ovakvu grešku. Do iduće prigode.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.07.2010. u 10:32
    Još uvijek mi nije jasno kako Šibenik ne može igrati Euroutakmice na Šubićevcua Slovencimogu na ovoj pustopoljini gdje gledatelji sjede i stoje na nasipu na kojeg su napikali stolce!?
    Obrisan korisnik