Nogomet

Pirić: "Svaka utakmica je kvalifikacijska"

Vedran Babić • četvrtak, 22.07.2010.
Pirić: "Svaka utakmica je kvalifikacijska"
Foto: Duje Bonačić

Jedan od najiskusnijih članova novog prvoligaša Splita, Ivica Pirić, u razgovoru za službenu stranicu kluba iznio je svoje dojmove uoči nove sezone koja započinje u subotu dvobojem protiv Rijeke na Kantridi.

Nakon osvojene Druge lige Radnički nogometni klub Split okrenuo se novim izazovima. Na redu je natjecanja u prvoligaškom društvu u kojem ga nije bilo pola stoljeća. 33-godišnji branič Ivica Pirić jedan je od iskusnijih u redovima kluba iz Parka mladeži i svjestan je da njegove suigrače i njega čeka zahtjevan posao.

"Atmosfera u klubu je odlična i svi vjerujemo u dobru sezonu. Pripreme su odrađene na visokom nivou i napravili smo dobar posao, što se moglo i vidjeti u prijateljskim utakmicama. Na nama je sada da tako nastavimo i u prvenstvu. Za ovu momčad svaka utakmica je novo dokazivanje. Svjesni smo težine projekta i odgovornosti prema ljudima koji ulažu u klub."

Na trodijelnim pripremama (Split, Pohorje, Split) momčad na čelu s trenerom Ivanom Katalinićem odigrala je devet utakmica i ostvarila učinak od šest pobjeda, dva remija i samo jednog poraza (Hrvatski dragovoljac). Ipak, Pirić se ne zavarava tom činjenicom i ostaje čvrsto na zemlji.

"Drago nam je da smo u tih devet utakmica izgubili samo jednom, ali to ne mora biti mjerilo. Često se u nogometu zna dogoditi da momčad kojoj je odlično išlo na pripremama odjednom počne gubiti u službenim utakmicama, a onaj tko je igrao slabije uđe u pravu formu i krene s pobjedama."

"Nikakav osjećaj samozadovoljstva s tih nekoliko dobrih utakmica nije prevladao u momčadi. Ono pravo tek dolazi i mnogo mladih igrača se tek mora dokazati", dodao je bivši igrač Zagreba i Hajduka te nekoliko ukrajinskih klubova.

Grad zadovoljan viđenim

U nadi da će prvi domaći susret u novoj sezoni, onaj protiv Varteksa, igrati u svom Parku mladeži, čelnici RNK Split nastoje što brže završiti radove na stadionu, koji uključuju povećanje kapaciteta stadiona te radove na VIP i novinarskoj loži. U obilazak stadiona došli su dogradonačelnica Splita, Anđelka Visković i savjetnik gradonačelnika za sport, Ivan Veštić, te su izrazili zadovoljstvo viđenim. Visković je potvrdila da RNK Split ima punu podršku Grada i zaželjela mu sve najbolje u novoj sezoni.

Od iduće sezone Prva HNL će imati četiri sudionika manje i Pirić priznaje kako je pritisak sada daleko veći. "Svaka utakmica nam je kvalifikacijska, svaki bod je važan kako nama tako i drugima. Ovo prvenstvo bi moglo biti jedno od najizjednačenijih do sada. Polovica lige će se boriti za prvoligaški status."

Pirić se ne upušta u prognoziranje dometa svoje momčadi ("Bilo bi pomalo neozbiljno da se sada razbacujemo izjavama."), ali smatra da je dobar start vrlo bitan, pogotovo zbog čak devet novih lica u svlačionici. U prvom kolu Split gostuje u Rijeci na Kantridi, a Pirić o tome kaže sljedeće:

"Nisu loša momčad. Neće nam biti lako, ali nikoga se ne bojimo. Bilo bi lijepo kada bi krenuli s pobjedom, no ne bismo bili nezadovoljni ni s neodlučenim rezultatom."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3162:20+4271
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!