Nogomet

Vugrinec u Varaždinu na tri godine

Ivana Strahija • četvrtak, 22.07.2010.
Vugrinec u Varaždinu na tri godine
Foto: Ivana Strahija

U četvrtak je potpisan ugovor između Davora Vugrinca i NK Varaždina, u kojem je najbolji strijelac prošle sezone (18 golova) obećao tri godine vjernosti varaždinskom prvoligašu.

I SLUŽBENO VARAŽDIN

Varteks je od srijede i objave u Glasniku HNS-a i službeno postao NK Varaždin, Varaždin i izvrdavanja više nema, a naziv se mora koristiti. Već je ranije predstavljen novi grb kluba, štikaju se novi dresovi s novim nazivom, u kojima će Varaždinci u subotu protiv Zadra istrčati na teren. "Svi smo vezani uz Varteks, ali morate shvatiti da je klub došao do marketinškog zida, a nitko više nije želio dati novac za klub koji se zove po jednoj tvrtki. Ime Varaždin ne može nositi baš svatko i ja želim da se mi svi ponosimo njime. Također, naravno da smo našli novog glavnog sponzora, ali ne možemo tri tjedna prije zaključenja ugovora izaći s imenom. Budite strpljivi, a navijače molim da se vrate i da podrže klub", komentirao je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

Nakon 13 godina u klub iz kojeg je potekao vratio se Davor Vugrinec. Kako je klub u teškoj financijskoj situaciji, sigurno ga nije privukao unosni ugovor: "Presudile su emocije. Poziv iz Varteksa čekam već dugo i kad me kontaktirao predsjednik Horvat to je bio trenutak koji se ne propušta. Varteks me lansirao u nogometnu orbitu i omogućio mi zavidnu karijeru, pun sam emocija i sretan što ću moći pomoći klubu koji je sad u teškoj situaciji", ispričao je novi igrač Varaždina, koji je dobio dres broj 30. Vuga je dodao: "Jedva čekam da se pokušam nametnuti kao vođa na terenu i van njega."

Vugrinec neće moći istrčati u plavom dresu već u subotu, jer nije prošao pripreme s Varaždincima. No, trener Samir Toplak sretan je što je dobio takvog igrača: "Nama Vuga ne treba za jednu utakmicu nego za iduće tri godine. On je više od pukog igrača, on je karater koji će donijeti iskustvo i konstantu, sve će mlade dečke moralno dignuti njegov dolazak. Prvo što mu želim jest da ostane zdrav, a i da sjedi na klupi je bolje nego da nam zabija golove", našalio se Toplak.

Dolazak Vugrinca i za Toplaka će biti izazov: "Kad smo odlazili iz kluba, kako Vugrinec, tako i ja, pokojni predsjednik nam je govorio: 'Idite da se vratite.' Upravo tako i jest, Vugrinec je donio veliko međunarodno iskustvo, kao i ja prije njega, i na meni će biti također test da se dokažem kao trener s takvim igračem u ekipi", rekao je Toplak.

MUMLEK I VUGRINEC

Čim se pročulo da će Vugrinec potpisati za Varaždin, a pošto je Mumlek izašao iz pritvora, svim nogometnim šmekerima u Varaždinu palo je na pamet da bi bilo odlično vidjeti njih dvojicu na travnjaku zajedno. No, kad će do toga, i hoće li uopće, doći, ostaje veliki upitnik. HNS je naime demantirao sam sebe, sasvim normalno za njih, i objavio da nije on nikog od onih pritvorenih u aferi Offside suspendirao, nego da je to učinio Zakon o sportu po članku 13. "Mi moramo provjeriti s našom pravnom službom o tome, a i razgovarati s igračima i vidjeti što oni žele i kakvi su njihovi planovi", rekao je klupski direktor Goran Jukić. No, kako neslužbeno saznajemo, sva su trojica nogometaša, Miljenko Mumlek, Andrija Balajić i Zoran Ivančić, bili s predsjednikom Horvatom na razgovoru, ali im tamo nije ponuđeno nikakvo rješenje ili dogovor, kao ni novi ugovori. Za sad je Mumlek tako "na odmoru".

O vrijednosti takve ekipe govorio je i klupski predsjednik, Zlatko Horvat, koji se nakon duljeg vremena družio s novinarima: "Danas sam konačno zadovoljan, jedan veliki nogometaš i čovjek postao je dio našeg kluba i to ne na kraju, nego na vrhuncu svoje karijere. Trener i struka odradili su odlični posao i iskristalizirali sjajnu mladu momčad kojoj je još nedostajao šlag na kraju, a to će upravo biti Vugrinec. Ja vjerujem da ovo nagoviješta bolje dane za varaždinski klub, da će kroz ovu sezonu naša ekipa postati još bolja i da će iduće sezone moći ciljati visoko."

Potpisivanju ugovora s Davorom Vugrincem prisustvovao je i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok. On je prvo od novinara zatražio razumijevanje i prestanak kritiziranja uprave, jer to navodno šteti igračima: "Predsjednik Horvat i ja uspjeli smo konsolidirati velik dio dugova kluba, ali je teško, jer nam svako malo iskaču ugovori iz 2002. godine, kosturi iz ormara ispadaju svakodnevno, za koje mi nismo odgovorni ali ih moramo vraćati. Ovo nije igra, stanje je jako ozbiljno, ali želimo izvući klub i budite uvjereni da ćemo uspjeti."

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Captain Jack23.07.2010. u 18:20
    Kakve veze ima kolko godina ima,pa u ovoj smijuriji od lige ne trebaš bit umjetnik da u kasnim 30-ima dominiraš..
    Captain Jack
  • Obrisan korisnik23.07.2010. u 11:58
    kaj vuga, neće ti u zagrebu dati veliku lovu, pa ti bu sad i varteks dobar? potpisal na tri godine, a za godinu dana buš se rival na mjesto sportskog ili kakvog već direktora?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.07.2010. u 03:34
    jpm@ ah ti kompleksi i godine............igrač ili jesi ili nisi,Vugrinec još uvijek je,možda treba nekima opet spomenuti čovjek je u netom završenoj sezoni HNL-a bio najbolji strijelac,čudno čak bolji i od napadača u cvijetu mladosti,isto tako je jedan Gianfranco Zola igrao u Premiershipu s 39... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.07.2010. u 00:00
    odličan igrač samo ima već koju godinu.kad je u rijeci igro bio je car najveći,ovdje su ga svi voljeli.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.07.2010. u 23:54
    Davor Vugrinec je najveći gospodin i ponajbolji (ako ne i najbolji) napadač HNL-a već duži niz godina. Bravo za Mamića kad se riješio takvog igrača a doveo igrače tipa Papafakingdopolus. Idiote,bravo!
    Obrisan korisnik