Nogomet

Frljužec: "Ne treba tražiti Brazilce"

Sportnet • ponedjeljak, 26.07.2010.
Frljužec: "Ne treba tražiti Brazilce"
Foto: Davor Sajko

Utakmica Hrvatskog dragovoljca s maksimirskim modrima polako pada u zaborav, ali imali smo razloga još jednom se osvrnuti na subotnji susret.

Priupitali smo trenera Davora Mladinu kako je zadovoljan igrom Brazilca Rubena Sergia koji je zaigrao od prve minute, unatoč tome što nije bio najavljen u prvom sastavu. "Sergio je pokazao svoje kvalitete. Razmišljali smo da li igrati s tri brža igrača ili staviti njega kao "mantinelu". Poznato je kako Sergio ima odličan prvi dodir s loptom, a to se pokazalo i u subotu. Ipak, na poluvremenu smo odlučili kako nam je potrebno više brzine pa smo posegnuli za izmjenama."

Dragovoljac u Kranjčevićevoj

Hrvatski dragovoljac i Zagreb uspjeli su dogovoriti suradnju, pa će novi prvoligaši svoj domaćinski susret protiv Lokomotive odigrati u Ulici pjesnika u petak 30. srpnja od 18 sati. Raniji termin odabran je kako bi se smanjili troškovi organizacije utakmice i kako se termin ne bi preklapao s onim susreta Intera i Slaven Belupa.
U Hrvatskom dragovoljcu nadaju se da neće morati dugo koristiti gostoprimstvo Zagrepčana, već da će i njihov ŠRC Stjepan Spajić skoro dobiti licencu. Radovi koji su neophodni teku punom parom, javljaju iz kluba.

Tako su u poluvremenu u svlačionici ostali Ruben Sergio i Marko Janjetović, a Mladina je posegnuo za Leom Novakom i Ivanom Begovićem. "Promjene su unijele svježinu te smo zahvaljujući njima preuzeli inicijativu na terenu. Iako smo izgubili zadovoljan sam jer smo bili kvalitetniji suparnik u drugom poluvremenu."

Trener Mladina je još jednom naglasio kako je njegova momčad mlada i neiskusna te kako je dolazak iskusnih pojačanja presudan za ovu momčad. "Drago mi je da Uprava i ja jednako razmišljamo kada se razgovara o pojačanjima. Moja želja je dolazak dvojice igrača, jednog napadača i jednog igrača koji bi pojačao posljednju liniju. Što se veznog reda tiče tu trenutno nemamo brige."

Mladi 21-godišnjak, Nikola Frljužec, bio je jedan od najboljih pojedinaca na maksimirskom travnjaku. Za Hrvatski dragovoljac je rekao da su mlada i ambiciozna momčad koja će izboriti opstanak u prvoj ligi te je naglasio kako im se više ne smije ponoviti početak utakmice kao protiv Dinama. Osvrnuo se i na slijedećeg suparnika, Lokomotivu. "Lokosi su kao i mi, mlada i ambiciozna momčad. U petak očekujem nadmetanje između naših momčadi, a naravno, Dragovoljac će odnijeti sva tri boda. Svi koji dođu na utakmicu moći će vidjeti mnogo kvalitetnih, mladih i perspektivnih nogometaša. Stoga bi bilo bolje čelnicima nekih naših klubova da posjete ovu utakmicu, a ne da po svijetu traže raznorazne Brazilce."

Kako je Frljužec tek nedavno stigao u Siget zanimalo nas je kako se snašao. "Trener i momčad su me odlično prihvatili, imamo vrhunske uvjete za rad. Sve što se u nekom klubu može poželjeti. Ukupno gledajući, dobro sam se uklopio."

Ono što mnogobrojni ljubitelji ovoga sporta ne znaju jest da je Nikola Frljužec bivši junior Varaždina. U jesen 2007. godine upravo je mlade Dragovoljce torpedirao iz istoimenog grada. Naime, tadašnji Varteks je slavio s visokih 4:1 od čega je Frljužec postigao dva gola. "Dosta igrača protiv kojih sam tada igrao danas su moji suigrači. Srećom, baš se i ne sjećaju tog poraza. To je bila jedna lijepa sezona. Tada sam se okitio juniorskim naslovom prvaka Hrvatske."

Na travnjak Dragovoljci izlaze već u utorak, kad će na svom stadionu Stjepana Spajića odigrati prijateljski susret protiv NK Lučkog. Utakmica započinje u 18 sati.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.07.2010. u 19:55
    Mlad je i ima prostora za napredak. Pohvalno je što ti mladi igrači dobivaju šansu za igru.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.07.2010. u 18:00
    dobar je Frljužec, odigrao je odličnu utakmicu, bio ga je pun teren.
    Obrisan korisnik