Rukomet

Kaštela na Budyvelnik

Ivana Strahija • utorak, 27.07.2010.
Kaštela na Budyvelnik
Foto: Dragan Kovač

Naš predstavnik u Kupu pobjednika kupova, Kaštela Adriachem, saznao je svog protivnika, to je ukrajinski Budyvelnik.

Izvučeni su parovi i grupe rukometnih euro natjecanja za ovu sezonu. U Kupu pobjednika kupova Hrvatsku predstavlja kluba Kaštela Adriachem, koji je u finale hrvatskog Kupa prošao ni kriv ni dužan, nakon što je čakovečki MKA*IPC odbio doći na završno natjecanje.

Kaštela Adriachem će svoju prvu europsku utakmicu ikad odigrati protiv ukrajinskog Budyvelnika. Rukometaši iz Kaštel Gomilice prvi će susret protiv u Europi iskusnijih Ukrajinaca igrati 20. ili 21. studenog na gostujućem terenu, dok će uzvrat biti sedam dana kasnije u Hrvatskoj. Budyvelnik je do sad igrao Kup kupova, Challenge kup i Kup EHF-a, od 1993. godine je bez prestanka dio euro-natjecanja i jasno je da će našim rukometašima biti teško.

Našički Nexe nas predstavlja u Kupu EHF-a, a u prvoj utakmici (20. ili 21. studenog) dočekuje pobjednika utakmice pretkola između Hlohoveca i Dukla Prahe. I dok slovački Hlohovec do sad nije izlazio u Europu, češka Dukla Praha je sudjelovala u euro-natjecanjima od 1993. godine i do sad ubilježila osminu finala Kupa Kupova.

U Challenge kupu nas predstavljaju Buzet i Međimurje. Buzet je kao debitant na euro-sceni uvršten u drugo kolo, te je svrstan u skupinu A, u kojoj se nalazi i ukrajinski Polytechnik, irski Dublin International i engleska Olympia. Prvu utakmicu Buzet protiv Olympije igra 1. listopada, 2. listopada igra protiv Dublina, a 3. listopada protiv Polytechnika. Prve dvije ekipe grupe plasiraju se u iduće kolo, gdje već čeka Međimurje.

Kup pobjednica kupova također ima i hrvatskog predstavnika, zagrebačku Lokomotivu. Lokosice će u natjecanje krenuti 13. ili 14. studenog protiv nizozemskog kluba Huyser E en O, a uzvrat se igra tjedan dana kasnije. Naše predstavnice već imaju dosta europskog iskustva, dok su Nizozemke tek treći put došle do Europe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!