Nogomet

Bilić: "Slovačka je generalna proba"

Borna Rupnik • četvrtak, 29.07.2010.
Bilić: "Slovačka je generalna proba"
Foto: Davor Sajko

Hrvatski izbornik Slaven Bilić objavio je popis kandidata za pripremnu utakmicu koju će naša reprezentacija početkom kolovoza odigrati u Bratislavi protiv Slovačke...

Posljednja provjera hrvatske nogometne reprezentacije prije početka kvalifikacija za Europsko prvenstvo bit će gostovanje u Bratislavi 11. kolovoza. Naši će nogometaši odmjeriti snage s domaćinima, Slovacima, koji su svoj lipanjski nastup na Svjetskom prvenstvu okončali u osmini finala.

"Neki igrači iz reprezentacije U19 već su sada kvalitetna imena. Zasad ne konkuriraju za seniorsku reprezentaciju, ali njihov je rezultat velik uspjeh za hrvatski nogomet. To je dobar znak da će Hrvatska nastaviti biti nogometna sila jer se često bojimo kako ćemo stvarati nove generacije. Javno im skidam kapu".

"Slovačka je generalna proba prije starta u Latviji i domaćeg susreta protiv Grčke. Radi se o jakoj reprezentaciji koja ne samo da je igrala na Svjetskom prvenstvu, nego je i prošla u drugi krug natjecanja. Prioritet je ipak na mladoj reprezentaciji koja se bori za nastup na svom Europskom prvenstvu, zato su im ustupljeni neki igrači. Osim Rakitića, koji je jedan od najvažnijih igrača A-vrste i nužno nam je da igra u Bratislavi", izjavio je Slaven Bilić pri objavi popisa kandidata.

Stipe Pletikosa nije našao svoje mjesto među putnicima, no daleko od toga da je prekrižen za budućnost. Čeka se njegov povratak u pravu formu: "Stipe Pletikosa je zdrav i trebao bi promijeniti klub u sljedećih 15 dana".

Bilić smatra da je 20 igrača idealan kadar za ovakvu vrstu utakmice, dok je šira struktura reprezentacije zapravo već definirana: "Posljednje su nam tri utakmice jako dobro došle i stvorili smo kostur od 29 ili 30 igrača. Taj bi optimalan, kvalitetan broj trebao iznijeti teret novog kvalifikacijskog ciklusa. Ovih 20 igrača je optimalan broj za jedan dvoboj, pogotovo zato što nećemo imati prilike za puno treninga".

S obzirom na početak sezone, igrači su u različitim fazama priprema, no hrvatski je izbornik zadovoljan statusom svojih pulena: "Nekima su počela prvenstva, a nekima u prijateljskim utakmicama vidimo da su standardni u svojim ekipama".

Popis pozvanih igrača za utakmicu sa Slovačkom:

Vratari: Danijel Subašić, Vedran Runje

Braniči: Josip Šimunić, Vedran Ćorluka, Ivan Strinić, Gordon Schildenfeld i Jurica Buljat.

Vezni igrači: Danijel Pranjić, Ognjen Vukojević, Niko Kranjčar, Luka Modrić, Darijo Srna, Ivan Rakitić, Tomislav Dujmović i Drago Gabrić.

Napadači: Ivica Olić, Mladen Petrić, Eduardo da Silva, Nikica Jelavić i Mario Mandžukić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.07.2010. u 00:45
    Šuplja obrana,opet ćem dobiti par komada. Bilić svašta zove u reprezentaciju,trebao je biti trgovac,a ne izbornik!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.07.2010. u 01:07
    kad vidim koga bilic zove sumljam u njegov razum a usput j . . . vas lovren covjek nema veze
    Obrisan korisnik
  • Captain Jack29.07.2010. u 16:57
    A kaj se bunite na Šifu i Buljata,oni su su samo jer su Vida i Lovren u mladoj repki koja igra isti dan vrlo važan ogled svojih kvalifikacija i koji mora dobit (Norveška kući)
    Captain Jack
  • Obrisan korisnik29.07.2010. u 16:45
    Ovo je gotovo kao i "moja" idealna postava,samo što bi mi naravno Dudu bio glavni centralni napadač,dok bi Olić,onako kako to obično i radi,bio izvučeniji na bok,gdje bi njegova brzina posebno došla do izražaja. Naravno,iz te se formacije,lako prelazi u 4-4-2,pa bi i Olić i Dudu bili direktna... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Pravi Purger29.07.2010. u 16:03
    Lovren je ustupljen u21 repki
    Pravi Purger