Nogomet

Trener se čeka, prinove stigle

Ivana Jurica • ponedjeljak, 02.08.2010.
Trener se čeka, prinove stigle
Foto: Martina Japundžić

I u drugom ovogodišnjem prvenstvenom susretu nogometaši Šibenika nisu uspjeli postići gol, ali, za razliku od gostovanja u Koprivnici, to im je bilo dovoljno da se domognu prvog boda na premijeri pred domaćim gledateljima. S klupe je i ovoga puta susret vodio dosadašnji duo pomoćnika, jer novi trener još nije imenovan. I dok se čeka imenovanje, promjena u igračkom kadru ima. Potpisala su dvojica novaka, a treći bi to trebao uraditi kroz koji dan.

Anđelko Godinić i Zoran Slavica i drugi su put ove sezone sjedili na klupi u službenoj utakmici. Premda su osvojili jedan bod, teško će uprava kluba upravo njima, ili jednome od njih, ukazati povjerenje i postaviti ga na mjesto koje je ostalo upražnjeno odlaskom Branka Karačića prije desetak dana. Vjerojatnije je da će na klupu šibenskog prvoligaša sjesti netko sa više iskustva u samostalnom vođenju prvoligaških utakmica, premda dobar dio pristaša Šibenika ne bi imao ništa protiv da se upravo dosadašnjim pomoćnicima povjeri uloga trenera.

Kuloari su kandidatima za klupu Šibenika, kao i obično, proglašavali jako puno imena. Među njima, čak i jednog njemačkog trenera. No, gotovo je nemoguće da Nijemac sjedne na klupu Modrih. Realno je da će to biti hrvatski trener, a u ovom trenutku kao najbliži klupi, neslužbeno, spominju se Vjekoslav Lokica i Vjeran Simunić, s tim da je Simunić, prema nama dostupnim informacijama, ipak vjerojatniji izbor.

U konkurenciji Elez i Jurič

Za susret sljedećeg kola, protiv Hajduka na Poljudu, Šibenčani će moći računati na dvojicu igrača koji u prvenstvenim susretima ove sezone još nisu igrali. Ivan Elez odradio je kaznu zbog crvenog kartona s kraja prošlog prvenstva, a napadač Ivan Jurič, stigao ovo ljeto iz bugojanske Iskre, napokon je stekao pravo nastupa i pojačat će konkurenciju u vrhu napada.

Paralelno s izborom trenera Šibenčani rade i na pojačavanju igračkog kadra. Potpisan je ugovor s dvojicom novih, treći je na ulaznim vratima, a vjerojatno je da će i četvrti vrlo brzo postati novi/stari igrač Šibenika, jer sa svojim matičnim klubom već i trenira. Novi stanovnici modre svlačionice postali su Danijel Georgijevski i Vincent Amauri, prošlosezonski članovi Međimurja.

22-godišnji Georgijevski igra na desnom boku, a svojedobno je igrao i za U-21 reprezentaciju Makedonije. Brazilac Vincent Amauri je stoper, 30-godišnjak, koji je prije Međimurja igrao i u Omišu. Obojica su sa šibenskim prvoligašem potpisala dvogodišnje ugovore.

Njihovim bi stopama u sljedećih dan–dva trebao i još jedan stoper, Ante Aračić koji se još od početka priprema spominje u kontekstu dolaska na Šubićevac. Riječ je o 29-godišnjem Imoćaninu koji je u svojoj karijeri bio član Imotskog, Zagreba, Segeste, belgijskih klubova Oostende i Brussels, Posušja, makarskog Zmaja, praške Slavije, te splitskog Hajduka. Otprilike u ovo vrijeme lani, na trokut turniru u Splitu, slomio je koljeno, uslijedila je operacija i višemjesečni oporavak. U kakvom je stanju trenutno Aračić, odnosno hoće li odmah moći pomoći Šibenčanima, pokazat će prvi treninzi.

Već neko vrijeme s matičnim klubom trenira i Marko Kartelo. Dogovor s upravom kluba još nije postignut, no, već sam dolazak i stavljanje na raspolaganju trenerima trebao bi značiti da ne bi smjelo biti problema oko dogovora.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.08.2010. u 21:36
    brzo su se sjetili!
    Obrisan korisnik