Nogomet

Dinamo ipak nositelj!

Vedran Attias • četvrtak, 05.08.2010.
Dinamo ipak nositelj!
Foto: Davor Sajko

Nakon što je završeno nekoliko utakmica trećeg pretkola Europske lige, odlične vijesti za hrvatskog prvaka koji će u četvrtom pretkolu, play-off rundi, biti nositelj...

Odlične vijesti za Dinamo večeras su stigle s nogometnih terena diljem Europe. Naime, Modri se nakon ispadanja od Šerifa uključuju u četvrto pretkolo Europske lige, tzv. play-off rundu gdje će, srećom, ipak biti nositelji. Modri su bili drugi "ispod crte" s koeficijentom 14 466 dok je od nenositelja ispred njih bila samo Borussia Dortmund s koeficijentom 14 841.

U Dortmundu su slavili kada je Dinamo Minsk pogotkom u 90. minuti sa 3:1 dobio Maccabi Haifu i tako anulirao prednost Izraelaca od 1:0 koji su donijeli iz prve utakmice. Borussia je tada već postala nositelj i tako izbjegla Manchester City, Liverpool, Juventus, Celtic i brojne druge velike klubove dok je Dinamu trebao ispasti još jedan nositelj.

Kako sve ne bi bilo loše za izraelski nogomet, pobrinuo se Maccabi Tel Aviv i pogotkom Colauttija dobio 1:0 veliki Olympiakos, a budući da je u Grčkoj bilo 2:1 za domaćine, Izraelci su se plasirali u sljedeću fazu natjecanja te tako u status nositelja gurnuli zagrebački Dinamo.

Kada je sudac u Tel Avivu označio kraj, bio je to znak za veliko slavlje u Izraelu, ali i Zagrebu gdje je Dinamo ipak malo pomazila sreća pa ih tako od skupina Europske lige dijeli znatno slabiji protivnik nego da nisu zaradili status nositelja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ivos06.08.2010. u 08:28
    Zaboravili ste napisati da je i Hajduk pomogao!
    ivos
  • Obrisan korisnik06.08.2010. u 06:57
    koje bi to slavlje bilo, Dinamo i Hajduk u EL-u...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.08.2010. u 03:06
    Ovo je izvrsna vijest za naš nogomet...Naprijed Dinamo...i još jednom,čestitke srčanom Hajduku od mene koji sam dinamovac,mislim da bi Badelj,Slepička,Etto i ekipa trebali pogledat malo ovu utakmicu da vide kako se bori za svoj klub! Idemo sad i Dinamo i Hajduk,nadajmo se laganom ždrijebu!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.08.2010. u 02:05
    kakva bi bila breeja da dinamo dobije hajduka u zadnjem pretkolu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.08.2010. u 00:52
    Gledajte kako igra ponos hrvatskog nogometa Hajduk.
    Obrisan korisnik