Nogomet

Poluvrijeme iz snova

Nikola Vlahović • četvrtak, 05.08.2010.
Poluvrijeme iz snova

Hrabrom i napadačkom igrom u prvih 45 minuta igrači Hajduka "letjeli" su terenom te su postigli tri gola i tako nastavili svoj put u Europi. U nastavku se Hajduk povukao, a gosti iz Bukurešta nisu uspjeli pogoditi Hajdukovu mrežu te su prepuni Poljud napustili pognutih glava...

Danijel Subašić: U prvom poluvremenu i nije imao nekog prevelikog posla, a u drugom se istaknuo s nekoliko dobrih intervencija. Svi udarci Rumunja koji su išli u okvir gola, Subašić je bez problema zaustavio i tako ulijevao sigurnost u svoju momčad.

Jurica Buljat: Za razliku od utakmice u Bukureštu, stasiti stoper Bilih odradio je utakmicu bez pogreške te se napadači Dinama nisu naigrali pored njega i kolege mu Maloče. Jedina greška bila mu je u 56. minuti kada je zakasnio zaustaviti Cristeu, ali nije bilo opasnosti za vratara Hajduka.

Mario Maloča: Isto kao i Buljat. Odlično je Maloča zaustavljao sve napade gostiju. Pravovremen u zraku i na zemlji, odradio utakmicu bez pogreške.

Ivan Strinić: Obrambene zadatke odradio bez pogreške, puno se nudio i trudio. Pomogao u ofenzivnim akcijama koliko je mogao te je vjerojatno zadovoljio izbornika Bilića koji se nalazio na Poljudu.

Mirko Oremuš: Poklepović ga je stavio na desnog beka, a Oremuš je još jednom pokazao da može igrati na bilo kojoj poziciji u momčadi. Zajedno s Tomasovom je radio puno problema igračima Dinama, a pored njega se nije naigrao ni opasni Gabriel Torje.

Srđan Andrić: Kapetan je utakmicu odigrao kapetanski, bez greške. Puno je Andrić pretrčao i puno posla napravio na sredini terena. Iako nije puno sudjelovao u ofenzivnom dijelu, Andrić je sve defenzivne zadatke odradio onako kako je to Poklepović i tražio - jednostavno i bez kompliciranja.

Mario Brkljača (do 70. minute): Veznjak Hajduka odigrao je vrlo dobru utakmicu. Dostojno je zamijenio ozlijeđenog Marina Ljubičića, puno trčao i nudio se te ja zabio važan gol za vodstvo od 2:0. Uz sve to, odradio je i dosta "prljavog posla" .

Senijad Ibričić: Ibro je večeras još jednom pokazao zašto je dobio nagradu Torcide Hajdučko srce. Bosanskohercegovački reprezentativac kontrolirao je igru Hajduka, vraćao se po loptu, pomagao veznom redu te razigravao svoje suigrače. Još jedna velika utakmica Ibričića u Hajdukovom dresu.

Marin Tomasov (do 76. minute): Zadranin je odigrao svoju najbolju utakmicu otkako je došao u Hajduk. Puno je problema zadavao Rumunjima po boku. Odlično asistirao Vukušiću kod prvog gola, a u 38. minuti se proslavio majstorskim golom za 3:0. Zasluženo je dobio ovacije punog Poljuda.

Anas Sharbini: Puno aktivniji u prvom poluvremenu nego u drugom. Odlično je prošao po desnoj strani i asistirao Brkljači za gol. Uz ofenzivne zadatka često se vraćao i pomagao obrani. Riječanin je odradio dobrih 90 minuta, ali može Anas i bolje.

Ante Vukušić (do 88. minute): Dobio je mladi Vukušić ponovno priliku ispred Ahmada Sharbinija i iskoristio je na najbolji mogući način. Načeo je Rumunje u 12. minuti, a osim gola cijelo je vrijeme radio pritisak na zadnju liniju Dinama. Puno je trčao i trudio se te je bio jedan od najboljih igrača na terenu. Odlična partija Vukušića.

Dinko Trebotić (od 70. minute): Mladi Trebotić se nije prepao i nije ga ponijela atmosfera. Pokazao da je dobar tehničar, u 74. minuti probio stranu i izborio korner. Dovoljno za početak.

Ante Režić (od 76. minute): Zamijenio Tomasova s ciljem da pojača zadnju liniju Hajduka do kraja utakmice. U tih petnaestak minuta nije imao velikog posla.

Hrvoje Vejić (od 88. minute): Ušao kao taktička zamjena da "ukrade" malo vremena. Premalo za ocjenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.08.2010. u 04:04
    Nismo bili ni blizu ionako,bez obzira na ovu pobjedu,ali ovo bi mogao bit dobar podstrek za budućnost,na temelju ove pobjede bi se mogla graditi momčad koja bi za godinu dana igrala skupinu EL.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.08.2010. u 03:19
    Luce nema pojma o cemu prica... to ti pokazuje zadnjih 5 god. Svaka cast Hajduku na ovoj utakmici... samo mi je zao kaj nisu nositelji u sljedecem kolu koje ce bit "strasno" za njih... bez obzira koga dobili!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.08.2010. u 02:12
    Oma bolje bez pirije? Nego sta ce nego bit, samo tria tako dalje ako misle ista
    Obrisan korisnik
  • db05.08.2010. u 23:07
    najgore što se sad može dogodit hajduku je euforija... odigrali su pravo, čvrsto, muško poluvrijeme.... ali treba realno primjetit...da je ušlo praktički sve što je upućeno prema golu... nit je ovo danas prava slika hajduka, nit je ona igra iz prve utakmice... istina je uvijek negdje na sredini...
    db
  • Obrisan korisnik05.08.2010. u 23:02
    Ajde Luce lec.....Uzivaj u pobjedi Hajduka i ne seri protiv "modrih" ipak je njihov koeficijent u rangu sa jednom Borussiom Dortmund tako da Hajduku treba puno ovakvih pobjeda da bude u rangu Dinama,,,,,,I nemoj sad kvarit veselje ljudima.....
    Obrisan korisnik