Nogomet

Tomasson u reprezentativnoj mirovini

Nikola Vlahović • ponedjeljak, 09.08.2010.
Tomasson u reprezentativnoj mirovini

Danski napadač, Jon Dahl Tomasson, obavijestio je javnost da napušta dansku reprezentaciju nakon 13 godina.

Napadač Feyenoorda, Jon Dahl Tomasson, odlučio je napustiti reprezentaciju nakon što je njezin član bio punih 13 godina. U tom je razdoblju napadač odigrao 112 utakmica za Dansku i postigao 52 gola.

Iako je bio pozvan za prijateljsku utakmicu protiv Njemačke, koja se igra u srijedu, Tomasson zbog ozljede neće sudjelovati u toj utakmici te je tako zadnju utakmicu za svoju reprezentaciju odigrao protiv Japana na Svjetskom prvenstvu.

"Reprezentacija je bila veliki dio moje karijere u zadnjih 13 godina i to je veoma važno poglavlje u mom životu, ali sada je gotovo. Trebalo mi je vremena da donesem ovu odluku, a o tome sam razmišljao i prije Svjetskog prvenstva. Međutim, želio sam provesti ostatak ljeta da još razmislim i odmorim se prije nego donesem odluku", rekao je Jon Dahl Tomasson.

Izbornik Danske, Morten Olsen, imao je samo riječi hvala za napadača: "Opraštamo se od fantastičnog igrača i fantastične osobe. Nije slučajno da je Tomasson drugi na listi po broju nastupa za reprezentaciju i da je naš najbolji strijelac svih vremena. On je timski igrač koji je uvijek usmjeren na uspjeh momčadi, a na na osobni uspjeh. Četiri velika natjecanja, 112 utakmica u dresu Danske i 52 gola sve govore".

Nakon Svjetskog prvenstva od reprezentacije su se oprostila i dvojica veznjaka, Jesper Gronkjaer i Martin Jorgensen.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!