Nogomet

Trapattoni završio u bolnici

Damir Žbulj • utorak, 10.08.2010.
Trapattoni završio u bolnici
Foto: Sandro Donda

Izbornik irske nogometne reprezentacije Giovanni Trapattoni završio je u utorak ujutro u bolnici zbog mučnine i vjerojatnog trovanja hranom...

Irski nogometni savez potvrdio je da se 71-godišnji Trapattoni nije osjećao dobro još od njegovog nedjeljnog dolaska u Irsku, a vjeruje se da su uzrok trovanja školjke i drugi plodovi mora, koje je Trapattoni konzumirao još dok se nalazio u Italiji.

"Napravili smo sve potrebne pretrage. Neki rezultati su već stigli i oni su vrlo dobri, ali neke još čekamo pa ćemo više informacija imati sutra. Vidjet ćemo kako će se ova situacija razvijati kroz iduća 24 sata. Stanje nije ozbiljno ali takvo trovanje može imati veliki utjecaj na ljudski organizam. Ne želimo ništa prepustiti slučaju i sve ovo radimo iz predostrožnosti", izjavio je liječnik Irskog nogometnog saveza Alan Byrne.

Današnji trening i konferenciju za novinare održati će njegov pomoćnik Marco Tardelli, a još uvijek je neizvjesno da li će se Trapattoni oporaviti do sutra, kada bi trebao voditi svoju reprezentaciju u prijateljskom susretu protiv Argentine.

Riječi podrške i želje za brzi oporavak uputili su mu i pomoćnik Tardelli, ali i kapetan reprezentacije Robbie Keane, kojemu će susret u srijedu biti 100. nastup za nacionalnu selekciju. "Svi se nadamo da će biti sve u redu. Ne bi bilo isto bez njega", rekao je Irac.

Irska nogometna reprezentacija svoj susret u srijedu protiv Argentine igra na novom Aviva stadionu, koji je zamijenio srušeni Lansdowne Road, a njegov kapacitet je oko 50 000 sjedala. Otvoren je prošlog tjedna u utakmici u kojoj je reprezentacija Irske lige ugostila Manchester United, a ovo će biti prvi susret nogometne reprezentacije na novom stadionu. Staid Aviva biti će uz nacionalnu nogometnu selekciju i dom Irskog ragbijaškog saveza, a to je i prvi irski "UEFA Elite" stadion i ugostit će finale Uefine Europske lige 2011. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!