Nogomet

Novi Drogba ostaje u Anderlechtu

Damir Žbulj • srijeda, 11.08.2010.
Novi Drogba ostaje u Anderlechtu
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Romelu Lukaku, 17-godišnji mladić, kojeg je upoznala zagrebačka publika u prošlosezonskim okršajima Dinama s Anderlechtom, tražena je roba na ljetnom nogometnom tržištu...

Za belgijskog reprezentativca i igrača Anderlechta, koji je za reprezentaciju debitirao ove godine u ožujku, u susretu protiv Hrvatske, interes su pokazali mnogi europski klubovi. Između ostalih, londonski Chelsea i madridski Real. U londonskom klubu ga vide kao mogućeg Drogbinog nasljednika, dok je Jose Mourinho u potrazi za trećim napadačem, nakon što se odrekao usluga legende kluba, Raula.

Prema riječima njegovog agenta, njegovi planovi vezani su i ove sezone za Anderlecht te igranje Lige prvaka s belgijskim klubom. Također smatra kako bi takav rasplet bio idealan za igračev razvojni put i kako ne bi trebao žuriti s odlukom o odlasku.

Menadžer Anderlechta Herman Van Holsbeeck potvrdio je kako je u španjolskim novinama vidio zanimanje Josea Mourinha za njihovog igrača, ali je i dodao: "Počašćeni smo zanimanjem najvećeg trenera današnjice za našeg igrača. To je kompliment našoj školi nogometa i radu s mladim igračima, ali i klubu općenito. Međutim, nismo dobili niti jednu konkretnu ponudu za njega."

Lukaku je prošle sezone u svim natjecanjima postigao 19 pogodaka, a bio je i najbolji strijelac belgijske lige s 15 zgoditaka te se smatra jednim od najvećih talenata europskog nogometa.

U srijedu belgijska nogometna reprezentacija igra u Finskoj prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za nadolazeće kvalifikacije za Euro 2012., a Lukaku se nalazi s momčadi iako je vodstvo kluba zahtijevalo poštedu za mladog napadača smatrajući da nakon oporavka od ozljede koljena nije potpuno spreman za najveće nogometne napore.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • shankly11.08.2010. u 21:14
    Alen 88 ista ti je stvar i s lebronom, i njega je wade pitao da mu pokaze rodni list, jer nije mogo vjerovat da ima toliko godina, a valjda su obadvojica one in a milion
    shankly
  • Obrisan korisnik11.08.2010. u 19:24
    Nema šanse da taj lik ima samo 17 godina, nemoguće.
    Obrisan korisnik