Nogomet

Pobjeda Rusije, remi Gruzije

Marin Pintur • srijeda, 11.08.2010.
Pobjeda Rusije, remi Gruzije
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U srijedu poslijepodne je odigrano nekoliko prijateljskih reprezentaivnih susreta. Nama je najzanimljiviji bio dvoboj Gruzije i Moldavije koji je završio bez pogodaka. Uspješne su bile Rusija, Bjelorusija i Finska.

Protivnik Hrvatske u borbi za plasman u Poljskoj i Ukrajini, reprezentacija Gruzije je svoj prijateljski susret odigrala protiv Moldavije, a utakmica je završila bez pogodaka. Naša će reprezentacija protiv Gruzije igrati u ožujku i lipnju sljedeće godine.

Rusija je uspješno položila posljednji test prije početka kvalifikacija za EURO u kojima će joj protivnici biti Slovačka, Irska, Makedonija, Armenija i Andora. Igrači pod vodstvom Dicka Advocaata su ranim pogotkom Širokova, prvotimca Zenita, došli do pobjede nad Bugarskom.

Još u susretima s Hrvatskom u prošlom ciklusu kvalifikacija, Bjelorusija je pokazala da je zanimljiva i opasna momčad. Danas su slavili na gostovanju kod Litve, a dvostruki je strijelac bio Vjačeslav Hleb, mlađi iz bratskog dvojca Hleb. Iako je jedini pogodak na susretu Finske i Belgije djelo belgijskog reprezentativca Kompanyja, pobjeda je pripala Fincima. Naravno, riječ je o autogolu kojeg je nogometaš Manchester Citya postigao u vlastitu mrežu.

Iran je pogocima Nosratija uspio okrenuti vodstvo Armenije iz prvog dijela, dok su Azerbajdžan i Kuvajt odigrali neriješeno, 1:1.

Prijateljske utakmice:
Moldavija - Gruzija 0:0
Rusija- Bugarska 1:0
Litva - Bjelorusija 0:2
Finska - Belgija 1:0
Armenija - Iran 1:3
Azerbajdžan - Kuvajt 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!