Nogomet

Gerrard izvukao Engleze, Blanc debitirao porazom

Borna Rupnik • srijeda, 11.08.2010.
Gerrard izvukao Engleze, Blanc debitirao porazom
Foto: EPA

Engleska se pred svojim navijačima na Wembleyu za nedavna razočaranja morala iskupiti protiv Mađarske, a Laurent Blanc debitirao je u Oslu na klupi Francuske...

Izabranici Fabija Capella uspješno su se predstavili domaćoj publici u prijateljskom ogledu s Mađarima, iako su se sredinom drugog poluvremena našli u rezultatskom zaostatku.

Naime, Phil Jagielka skrenuo je u 62. minuti utakmice loptu prema svojoj mreži, a sudačka je trojka odlučila da je prešla gol-liniju. No, potom je na scenu stupio kapetan Steven Gerrard.

S dva je lijepa pogotka u samo četiri minute (69. i 73.) postavio konačnih 2:1, a pobjedu je dvije minute prije kraja čuvao vratar Joe Hart, obranivši situaciju "jedan-na-jedan" s mađarskim napadačem. U sudačkoj nadoknadi mogli su Englezi i do trećeg gola, no uspješan je bio Gabor Kiraly.

Novi francuski izbornik Laurent Blanc izveo je u Norveškoj svoju "šarenu" postavu, a u prvom poluvremenu također nije bilo pogodaka. No, nedugo nakon što se opet krenulo s centra, Hatem Ben Arfa bio je precizan za 1:0 gostiju.

Da Blancov debi ne bude uspješan pobrinuo se Eric Huseklepp, napadač Branna iz Bergena. Postao je dvostruki strijelac, u 51. i 71. minuti, i tako preokrenuo rezultat na završnih 2:1 za Norvežane.

Prijateljske utakmice:
Engleska - Mađarska 2:1
Norveška - Francuska 2:1


Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • beaver11.08.2010. u 23:56
    kako to da imate video stranih repki a nemate nas??? a sto se tice engleza i francuza nista se nije promijenilo - bas kao i kod nas lol
    beaver