Nogomet

Meksiko proslavio praznik remijem s Furijom

Borna Rupnik • četvrtak, 12.08.2010.
Meksiko proslavio praznik remijem s Furijom
Foto: EPA

Svjetski prvaci Španjolci gostovali su u Meksiku i u zadnji se tren spasili poraza, zahvaljujući pogotku Davida Silve...

Novookrunjeni vladari svijeta, momčad pod vodstvom izbornika Vicentea del Bosquea, stigla je na stadion Azteca uveličati meksičku proslavu 200. obljetnice neovisnosti od španjolske vladavine.

Domaćine je već u 12. minuti u vodstvo doveo novi napadač engleskog Manchester Uniteda, Javier Hernandez, koji je prošlog vikenda bio strijelac i u dvoboju engleskoj Superkupa. Izbio je sam pred Ikera Casillasa i poslao loptu pored njega u mrežu.

Španjolska nije uspjela u potpunosti nametnuti svoj ritam igre s iznimno visokim posjedom lopte, no stvorila je nekoliko prilika, pri čemu je Santi Cazorla nakon pola sata igre pogodio okvir gola. S druge strane, Meksikanci su željeli i drugi gol.

Del Bosque nije zaigrao s najjačom mogućom postavom - Xavi, Pique, Sergio Ramos i Xabi Alonso ušli su tek u nastavku susreta. David Villa svih je 90 minuta proveo na klupi za pričuve.

Jedna je zamjena naposljetku Furiji osigurala neriješen ishod. U sudačkoj nadoknadi precizan je na dodavanje, naravno, Xavija, bio David Silva, novi član Manchester Cityja.

Gislason i Stocklasa bili su strijelci u dvoboju Islanda i Lihtenštajna, a Urugvaj je u završnici, preko Cavanija i Hernandeza, svladao Angolu.

Prijateljske utakmice:
Meksiko - Španjolska 1:1
Island - Lihtenštajn 1:1
Angola - Urugvaj 0:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • aco07812.08.2010. u 14:11
    komentator im je zakon
    aco078
  • Obrisan korisnik12.08.2010. u 09:49
    "U sudačkoj nadoknadi precizan je na dodavanje, naravno, Xavija, bio David Silva." Čemu taj 'naravno'? Kao da je Xavi jedini igrač tamo koji zna dodati loptu i koji asistira za svaki gol Španjolske?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.08.2010. u 03:59
    Chicarito opet trpa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.08.2010. u 03:46
    zasto ne pise da se Azteca nalazi na nadmorskoj visini od 1700 metara. i to utjece na momcad koja se nije adaptirala..
    Obrisan korisnik