Automoto

Pedrosa najbrži, Lorenzo tek treći

Matej Milanović • subota, 14.08.2010.
Pedrosa najbrži, Lorenzo tek treći
Foto: EPA

U Veliku nagradu Češke za MotoGP sa pole positiona će krenuti Dani Pedrosa. Jorge Lorenzo je bio tek treći, a ispred njega plasirao se i odlični Ben Spies...

Kvalifikacije za Veliku nagradu Češke u MotoGP-u, koja se vozi u Brnu, postale su zanimljive u samoj završnici. Naime, pri kraju vremena Amerikanac Ben Spies je postigao izvrsno vrijeme od 1:56,846 i zauzeo vrh. Senzacionalni pole position Spiesa spriječio je Dani Pedrosa koji je bio tri desetinke brži.

Za Španjolca je to treći put u sezoni da u utrku kreće s prve pozicije i samim time je glavni kandidat za nedjeljnu pobjedu. Spies je zadržao drugu poziciju i u nedjelju će loviti postolje, iako je pitanje može li držati konstantno dobar ritam kroz čitavu utrku.

Svega dvije stotinke iza Amerikanca plasirao se vodeći u ukupnom poretku, Jorge Lorenzo. Lorenzo ne može biti previše zadovoljan svojim postignućem, ali treba reći i kako je pred kraj kvalifikacija, kada je tražio najbrži krug, izletio sa staze. Španjolac može biti sretan što će uopće krenuti iz prvog reda, budući da je Casey Stoner zaostao samo tri tisućinke za njime.

Na pol sekunde od vodećeg plasirao se pak Valentino Rossi. Talijan će se skupa sa Stonerom boriti kako bi izborili mjesto na postolju, ali od Doktora se u nedjelju najviše očekuje potvrda o tome u kojem će timu voziti iduće sezone, a vrlo vjerojatno će to biti Ducati.

Ispod sekunde zaostatka još su bili Andrea Dovizioso na šestom mjestu i Colin Edwards na sedmom. Oni će se teško ugurati u borbu za prve tri pozicije, osim ako netko od vodećih ne padne. Na kvalifikacijama nije pak bilo Alvara Bautiste koji je pao u jutarnjem treningu. Još se ne zna hoće li nastupiti na utrci.

MotoGP, VN Češke, Brno, Kvalifikacije:
1. D. Pedrosa (ŠPA/Honda) 1:56,508 min
2. B. Spies (SAD/Yamaha) +0,338 sek
3. J. Lorenzo (ŠPA/Yamaha) +0,357 sek
4. C. Stoner (AUS/Ducati) +0,360 sek
5. V. Rossi (ITA/Yamaha) +0,551 sek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!