Automoto

Rossi i Ducati potvrdili buduću suradnju

Matej Milanović • nedjelja, 15.08.2010.
Rossi i Ducati potvrdili buduću suradnju
Foto: EPA

Nakon Velike nagrade Češke u MotoGP-u najveća je vijest potvrda Rossijevog odlaska u Ducati.Doktor će iduće dvije godine voziti za talijansku momčad. Što se pobjednika utrke tiče, Lorenzo je rekao da je utrka bila teška, ali da je riskirao i izborio pobjedu...

Najveća vijest nakon Velike nagrade Češke bila je očekivana. Valentino Rossi će iduće dvije godine provesti u Ducatiju. Talijan je odmah po utrci odbio dati konkretnu izjavu, no u tijeku popodneva stigla je potvrda Ducatija, a zatim i otvoreno pismo Doktora kojim potvrđuje odlazak iz Yamahe.

U pismu, Talijan se prvo zahvalio svima koji su surađivali s njime u zadnjih sedam godina, a potom i napisao kako su mu potrebni novi izazovi: "Došlo je vrijeme da pronađem nove izazove. Moj posao u Yamahi je završen. I najljepšim pričama dolazi kraj, ali od svih ovih godina ostat će mi puno lijepih sjećanja."

Pobjednik utrke u Brnu, Jorge Lorenzo, rekao je da je utrka bila teška i da je bio dosta zabrinut zbog proklizavanja prednje gume. Ipak, kada su mu mehaničari javili da mu je Pedrosa blizu, odlučio je riskirati i povećati ritam: "Dobro sam krenuo i od samog sam početka izbio na prvu poziciju. Znao sam da će utrka biti komplicirana, jer je ovdje dosta vjetra, a i prednje gume u stalno klizale kroz cijeli vikend. Jučerašnji pad je dodatno povećao moje sumnje. Ipak, kad su mi pokazali da je Dani blizu pomislio sam da ako malo ubrzam mogu pobjeći. Tada sam pojačao ritam i izgradio pobjedu."

Dani Pedrosa je također imao problema s gumom i dodao je kako se tijekom cijele utrke nije osjećao dobro na motoru. Jedino što ga čini sretnim je što se upsio vratiti postolju: "Dobro sam krenuo, ali u prvom zavoju na lijevo bio sam prespor te sam izgubio vodeću poziciju. Nažalost, u tom sam zavoju bio previše oprezan, jer sam bio zabrinut zbog gume koja je nije bila dovoljno zagrijana na lijevoj strani. Nakon toga, pokušao sam držati što jači ritam, ali nisam se osjećao ugodno. Nisam mogao voziti kako želim. Sve u svemu, drugo je mjesto dobro nakon izlijetanja u Laguni. Lijepo je vratiti se na postolje."

Trećeplasirani Casey Stoner je pak imao problema s podešenjima koje je mijenjao tijekom cijelog vikenda. Na kraju je ipak uspio doći do prihvatljivih podešenja koji su mu omogućili mjesto na postolju: "Na kraju jučerašnjih kvalifikacija činilo se da podešenje motora nije loše. Zatim smo na warm-upu podesili još par stvari kako bi sve bilo perfetkno. Ipak, ta podešenja su potpuno poremetila motor jer su rađena na mokroj stazi. Prije utrke odlučio sam prebaciti malo težine na zadnji dio motora i sva sreća da sam to napravio. Naime, na početku utrke je bilo previše težine na prednjem djelu i stalno mi je bježao u zavojima. Da je ostalo kako je bilo prije utrke vjerojatno bih završio kao Dovizioso."

Upravo je Andrea Dovizioso bio jako ljut nakon utrke. Po drugi put u sezoni, sam je bacio priliku da dođe do postolja. Talijan može još više žaliti obzirom da je njegovo mjesto u Hondi pod velikim upitnikom i mora pod hitno pokazati da zaslužuje potvrdu: "Jučer smo vidjeli da puno vozača ima problema s prednjom gumom. Danas su problemi povećani zbog vjetra, a samim time i vremena su bila sporija. Ja sam išao maksimalno na početku jer nisam htio zaostati za Jorgeom i Danijem. Nažalost, napravio sam malu pogrešku. Jako sam ljut, jer ritam utrke nio bio previše jak i mislim da sam se mogao boriti za postolje, možda čak i drugo mjesto."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!