Nogomet

Rapid zadržava praktički prodanog Jelavića

Antonija Pavlić • utorak, 17.08.2010.
Rapid zadržava praktički prodanog Jelavića
Foto: Dragan Kovač

Nastavlja se trakavica oko prelaska Nikice Jelavića u škotski Rangers, premda se još jučer činilo da su se sve tri strane konačno sporazumjele. Rapid je naime u posljednji trenutak odlučio Jelavića uvrstiti u roster za susret 4. pretkola Europske lige, što je, naravno, potpuno razbjesnilo izvršnog direktora škotskog prvaka Martina Baina.

Rangers je Austrijancima za najboljeg igrača prošle sezone pristao platiti četiri milijuna funti, a sinoć su konačno uspjeli dogovoriti i uvjete s Jelavićem. No, Rapid se u posljednji tren uspio ponijeti krajnje nekorektno, naredivši 24-godišnjem napadaču da ipak nastupi u 4. pretkolu Europske lige protiv Aston Ville.

Sve je to, s pravom, teško primio izvršni direktor Škota Martin Bain. "Dogovorili smo uvjete transfera s igračem, a ranije je usuglašena i cijena odštete s klubom. Ali, Rapid se ponio izuzetno neprihvatljivo i mi Jelavića i dalje očekujemo na medicinskom pregledu u sljedeća 24 sata", donosi njegovu izjavu Daily Record.

Sportski direktor Bečana Alfred Hortnagl na sve je odgovorio vrlo kratko: "Nemamo vremena dovesti novog napadača, pa će Nikica ostati u klubu do poslije susreta s Aston Villom."

Hrvatski reprezentativni napadač prošle je sezone zabio 21 gol, a od toga čak tri - Škotima - Celticu u Europskoj ligi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.08.2010. u 12:37
    bečka škola, nema šta... tako se radi posao u Europi. :-/
    Obrisan korisnik