Nogomet

Uefin predstavnik dolazi u Zagreb

Sportnet • utorak, 17.08.2010.
Uefin predstavnik dolazi u Zagreb
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Slijedom napisa o namještanju utakmice Dinama i Hajduka iz finala Kupa 2009. godine, iz HNS-a poručuju kako će narednih dana u Zagreb doputovati Uefin predstavnik koji će razgovarati s glavnim sucem tog susreta Brunom Marićem...

U priopćenju iz HNS-a stoji:

Hrvatski nogometni savez nastavlja suradnju s Uefom, kao i istražnim i drugim nadležnim tijelima Republike Hrvatske u svezi sa slučajevima ilegalnog klađenja i namještanja rezultata utakmica.

U svezi s objavljenim tekstom u nekolicini hrvatskih medija o statusu g. Zorana Mamića u procesu koji je u tijeku, Hrvatski nogometni savez je tražio službeni stav i očitovanje Uefinog Disciplinskog odjela.

Podsjećamo da je Hrvatski nogometni savez u dosadašnjoj fazi postupka zaprimio dokument na osnovu kojeg je zatražena suradnja, a nakon kojeg je g. Zoran Mamić saslušan u svojstvu svjedoka u sjedištu UEFA-e na okolnosti iz spomenute dokumentacije.

Nakon obavljenih razgovora u sjedištu UEFA u Nyonu, Hrvatski nogometni savez nije naknadno dobio nikakvu informaciju ili službeni dokument o daljnjem tijeku istrage ili bilo koje druge istražne radnje.

Hrvatski nogometni savez će u najskorije vrijeme tražiti službeni prijem u sjedištu UEFA radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica u navedenom slučaju, kao i iz razloga suradnje u predmetima sprječavanja ilegalnog klađenja i namještanja utakmica.

U okviru spomenute suradnje s Uefom, dana 18.08.2010. u 11:00 sati u prostorijama HNS-a Uefin predstavnik će obaviti razgovor s nogometnim sucem Brunom Marićem, a glavna tema ovog razgovora biti će utakmica NK Dinamo – HNK Hajduk, odigrane u Zagrebu 13.05.2009. godine.

Po završetku spomenutog razgovora Hrvatski nogometni savez će izdati pisano priopćenje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.08.2010. u 09:40
    Triba sve klubove temeljno istražiti i sve koji su na bilo koji način utjecali na utakmice izbaciti iz klubova , novčano kazniti i zatvoriti i doživotno zabraniti rad u sportu u kojem su prekršili zakon na bilo koji način !!!!!!
    Obrisan korisnik
  • db17.08.2010. u 22:38
    ja stvarno ne vidim oko čega tolika strka i brojni članci... istraga se vodi... jel toliko teško pričekati kako će se to razriješiti? ne vjerujem mamiću, ali ne vjerujem ni tiskovinama iz EPH-a...
    db
  • Obrisan korisnik17.08.2010. u 21:33
    Jeli i on u svojstvu svjedoka???
    Obrisan korisnik