Nogomet

"Sjajan poraz, ako takav postoji"

Nikola Vlahović • srijeda, 18.08.2010.
"Sjajan poraz, ako takav postoji"
Foto: EPA

Tottenham je sinoć odigrao jako lošu utakmicu protiv Young Boysa, međutim, nakon 3:0, Spursi su uspjeli do kraja utakmice postići dva gola i tako mirnije dočekati uzvrat.

Iako je Tottenham bio izraziti favorit protiv Young Boysa u prvoj utakmici za ulazak u Ligu prvaka, na terenu su se stvari odvijale potpuno drugačije. Naime, Spursi su vrlo loše ušli u utakmicu i domaćini su to iskoristili postigavši tri gola. Kasnije su igrači engleskog prvoligaša došli sebi te mogu biti zadovoljni rezultatom 3:2.

Trener Tottenhama, Harry Redknapp, nikako nije bio zadovoljan igrom svoje momčadi: "Ovo je sjajan poraz, ako takav poraz postoji. Gubili smo 3:0 i bili smo u velikoj nevolji, ali dva gola koja smo dali drže nas u igri".

Strateg Spursa je za lošu igru svoje momčadi optužio umjetnu travu. "Znam da to nije izgovor, ali igrao sam na umjetnoj podlozi i mrzio sam svaku minutu provedenu na njoj. Umjetna trava bila je na stadionu Queens Park Rangersa, a sad je nema nigdje u Engleskoj. Smatram da se na takvoj podlozi ne bi trebale igrati važne utakmice", rekao je Redknapp.

"Teško je igrati na takvoj travi. Nikad nismo igrali ni trenirali na umjetnoj travi i to je totalno drugačije od onog na što smo mi naviknuli. Vidjelo se na utakmici da se mojim igračima nije svidjelo igrati na toj podlozi", dodao je.

Osvrnuo se engleski stručnjak i na utakmicu te je pohvalio igru Young Boysa: "Oni su pravi domaćini, bili su puno sigurniji od mojih igrača. Igrali su jako dobro, a mi smo totalno loše izgledali na terenu. Međutim, sjajni gol Pavljučenka nas je vratio u igru."

Dotaknuo se Redknapp i uzvratne utakmice: "Znam da će na našem stadionu biti odlična atmosfera. Tu utakmicu moramo pobijediti, imamo veliku šansu da se plasiramo u Ligu prvaka".

Trener Young Boysa, Vladimir Petković, čestitao je svojim igračima na odličnoj utakmici: "Jako sam sretan i zadovoljan. Da mi je netko prije utakmice ponudio ovaj rezultat ja bih ga prihvatio. Ponosan sam na momčad. Prvih 35 minuta bilo je savršeno, taktički smo odigrali jako dobro. Međutim, teško je bilo u takvom ritmu odigrati 90 minuta. Nije nam trebao njihov drugi gol, ali ja sam svejedno ponosan na moje igrače".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.08.2010. u 18:07
    O igri i utakmici za Spurse naslov govori sve.
    Obrisan korisnik
  • beaver18.08.2010. u 12:49
    vidi se da spursi nisu jos rutinerski LP tim...
    beaver
  • Obrisan korisnik18.08.2010. u 10:39
    a sudac? zašto nitko ne spominje suca?!?!?
    Obrisan korisnik