Rukomet

Kadeti u finalu

Sportnet • petak, 20.08.2010.
Kadeti u finalu
Foto: Dragan Kovač

Hrvatska muška kadetska reprezentacija (igrači rođeni 1992. i mlađi) igrat će u finalu Europskog prvenstva u Crnoj gori.

HRVATSKA – NJEMAČKA 25:20 (11:9)

Podgorica, Dvorana Morača, gledatelja 600
suci: Anatoliy Novikov i Ruslan Perepilitsy (oba Ukrajina)

Hrvatska: Ivić F. 19 (19+0), Ašanin 2(0+2), Štembal 2, Ivić Š. 4, Kaleb 11, Smojver, Herceg 2, Mucić, Sršen 1, Horvat, Čelić, Čorić, Šebetić, Mandalinić
izbornik: Silvio Ivandija

Njemačka: Storbeck, Torbrügge 2, Backhaus 1, Kühn, Durak, Feld 4, Tauabo 2, Weidner, Schmidt 1, Forstbauer 2, Hansen 4, Lipp, Stark, Weber 4
izbornik: Christian Schwarzer

sedmerci: Hrvatska 5(5), Njemačka 5(3)
isključenja: Hrvatska 6' (Čorić, Sršen, Čelić), Njemačka 10' (Backhaus 2+2, Weber, Torbrügge, Lipp)

Naši kadeti u polufinalu su svladali branitelje naslova Nijemce 25:20 te tako osigurali najmanje srebro. Novi je to veliki uspjeh hrvatskog rukometa i ove generacije predvođene izbornikom Silviom Ivandijom. Hrvatska će u finalu u nedjelju igrati protiv Španjolske koja je u drugom polufinalu svladala Dansku.

"Odigrali smo maestralno, bila je ovo najbolja utakmice ove generacije do sad. Ušoi smo u utakmicu malo oprezno, gubili 4:1, a onda smo proigrali. Zapravo, proradila je obrana, a Ivić na golu počeo skidati moguće i nemoguće. Profunkcionirao je i napad i do kraja smo stalno bili u prednosti i nismo ispuštali vodstvo. Čestitam svim dečkima, ali danas je pobijedila obrana 5-1 i maestralni Filip Ivić na golu. Nijemci jednostavno nisu imali rješenja za tu obranu. Usavršio sam je s mojim trenerskim uzorom Linom Červarom, mišljenja nam se podudaraju kod te obrane i pokazalo se da je igramo odlično."

"Pohvalio bih sve dečke, a najbolji večeras bili su Teo Čorić i Ante Kaleb. Čorić je bio proglašen igračem utakmice, a svoju je nagradu dao Kalebu. Veliko je zajedništvo među tim dečkima i ovo je novi veliki uspjeh jedne generacije koja opet pokazuje da Hrvatska ne treba brinuti za budućnost. Sada idemo na Španjolce, igrali smo s njima u finalu mediteranskh igara, izgubili smo, ali sada imamo prilike uzvratiti im", rekao je izbornik Silvio Ivandija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.08.2010. u 14:15
    Prenosi RTCG 2 finalnu utakmicu sutra od 17 i 30!!Bravo našim,i uvjeren sam da sutra uzimamo zlato,7 dana nakon košrkaškoga slijedi rukometno zlato u Crnoj Gori!!
    Obrisan korisnik
  • irilov21.08.2010. u 12:09
    mene jako zanima, samo gledan di cu nac neku vijest. ako ko zna ima li di kakvi stream?
    irilov