Nogomet

Međimurci zavidali rane

Ivana Strahija • srijeda, 25.08.2010.
Međimurci zavidali rane
Foto: Ivana Strahija

Pobjedom u pretkolu Kupa protiv trećeligaša Hrvaca Međimurci su zavidali rane koje im je nanijelo prvo prvenstveno kolo i poraz u Solinu.

MEĐIMURJE – HRVACE 2:0 (0:0)

Hrvatski nogometni kup, pretkolo
Čakovec, stadion Mladosti, gledatelja 200
Suci: Igor Franolić (Ludbreg) Goran Dević (Koprivnica) Nikola Novak (Koprivnica)

Strijelci: 1:0 Jambrušić 71., 2:0 Garba 90.
Žuti kartoni: Jambrušić (Međimurje), Dolić, Ramljak, Romac (Hrvace)

Vezane vijesti

Međimurje: Jurin, Pintarić, Levačić, Jambrušić (od 90. Vugrinec), Do Naschimento, Jukić (od 15. Koštić), Garba, Andre, Vitas, Kovačić (od 90. Sečan), Grgić
Hrvace: Grlić, Dolić, Porobija, Ramljak, Romac, Perić, Nešić, Božinović, Kunac (od 72. Perić), Grbeša (od 60. Zadro), Marjanović (od 87. Bilandžić)

Kup utakmica protiv Hrvaca, izuzetno kvalitetne trećeligaške ekipe, Međimurcima je jako dobro sjela. Osim što im je zbog suspenzije nedostajalo ozbiljnijih pripremnih susreta pred sezonu, zbog poraza u Solinu i izuzetno psihološki teške utakmice igrači su bili potišteni. Trebala im je pobjeda i izvojevali su je, u posljednjih 20 minuta, nakon teškog prvog poluvremena i konačno bolje igre u drugom dijelu susreta.

U prvih 45 minuta Međimurje i Hrvace nisu ponudili mnogo onima koji su se unatoč kiši odvažili doći na stadion Mladosti. Međimurci su dakako bili bez Celišćaka, koji je uspio dobiti crveni karton i jednu utakmicu zabrane igranja u prve 22 minute odigrane u sezoni, ali su im nedostajali i Lima, Kovač i Tiago. K tome, u 15. minuti utakmice ozlijeđen je Jukić, kojeg je na travnjaku zamijenio Koštić.

Bez obzira na to, Međimurci su se s trećeligašima s juga pošteno namučili, a solidna ekipa iz Hrvaca imala je i jedinu spomena vrijednu priliku u tom prvom dijelu, autor je bio Nešić koji je nakon kornera propustio 'mrtvu šansu'.

Nakon takvih nenadahnutih 45 minuta u VIP salonu čakovečkog stadiona raspravljalo se samo o produžecima i 11-tercima, no na sreću mnogo bolje drugo poluvrijeme donijelo je rješenje u regularnom vremenu.

Odmah se kreće atraktivno, a Nešić je još jednom upisao udarac na gol. Slijedi šansa s druge strane, Pintarić ubacuje ali Jambrušić ne koristi dobru loptu. Ovaj potonji namješta potom priliku za Garbu, koji komplicira pa propada i ta šansa, a zatim je opet gusto pred međimurskim vratima, prvo Kunac šalje loptu iznad vratnice, da bi agilni Zadro potom nasamario Do Naschimenta i opalio prema vratima, ali je vratar Jurin uspio obraniti svoju mrežu.

Gol smo konačno vidjeli u 71. minuti. Akcija je krenula od Pintarića, pa je loptu preuzeo Levačić, a zatim je Jambrušić pronašao prazni dio mreže i tamo je smjestio. Mogao je Kovačić 15-tak minuta kasnije riješiti utakmicu, da nije bilo Romca koji je izbio loptu s njenog puta u nebranjenu mrežu vratara Grčića. No, mogao je i gostujući sastav vratiti rezultat u egal, da je Božinović uspio u svojoj solo akciji po desnoj strani igrališta.

Konačnih 2:0 postavlja u prvoj minuti sudačke nadoknade Garba, a međimurski trener Vjeran Simunić konačno je mogao početi slaviti. Šime je naime cijelu utakmicu proveo uz rub travnjaka, a glas uopće nije štedio: "Ova nam je pobjeda trebala, trebala nam je izazovna utakmica. Mislim da smo sad u mnogo boljem raspoloženju i u puno boljoj poziciji pred nedjeljni susret s Vinogradarom", rekao nam je Simunić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!