Nogomet

Zanimljivo u Kupu

Ivana Strahija • četvrtak, 26.08.2010.
Zanimljivo u Kupu
Foto: Sandro Donda

U ostalim utakmicama pretkola Hrvatskog kupa jedino su Suhopolje, BSK i Rudar 47 uspjeli odnijeti pobjede u gostima i plasirati se u 16-tinu finala.

BJELOVAR – SUHOPOLJE 7:8 (4:4) 11m

Interesantno je bilo na utakmici u Bjelovaru, gdje su trećeligaši dočekali drugoligaša iz Suhopolja. Klub iz više lige se jedva provukao, i to tek nakon 11-teraca. Bjelovarčanin Vaclavek postigao je gol za 1:0 u 24. minuti, gosti uzvraćaju pet minuta kasnije pogotkom Dimitrijevića. U 39. minuti domaći su opet u prednosti, a gol je postigao Pavleković. Semafor miruje sve do 69. minute, kad drugoligaši opet izjednačuju preko raspoloženog Dimitrijevića. Publika je u neizvjesnosti do 88. minute, no tada po prvi puta Suhopoljci dolaze u vodstvo, a gol je zabio Zeba. No, da ne prođe sve samo tako pobrinuo se Ljubić, koji je u 90. minuti realizirao penal.

U toj posljednjoj minuti regularnog dijela čak dva isključenja dobili su Suhopoljci, a teren su morali napustiti Studenović i Zelenika. S 3:3 odlazi se u produžetke, u kojima padaju još dva zgoditka. Prvo je za domaće na 4:3 pogodio Pavleković, a zatim je za goste precizan bio Lepinjica, u 119. minuti. To je značilo 11-terce, u kojima su domaći zatresli mrežu četiri puta, no gostima je to za nogom pošlo sa 100-postotnom preciznošću.

GRANIČAR – OLIMPIJA 2:1

U Županji su snage odmjerili Graničar i Olimpija, a u 1/16 finala Kupa prolaze domaći, koji su do pobjede došli iz penala. Gosti su poveli golom Krola u 24. minuti, a domaći su izjednačili u 40. golom Miličića. Susret bi vjerojatno otišao u produžetke da nije bilo prekršaja Olimpijinog Bubala, koji je zbog toga dobio crveni karton, a domaćima dosuđeni penal sigurno je realizirao Draganović u 90. minuti.

MOSLAVINA – GAJ 3:0

300-tinjak gledatelja u Sportskom parku u Kutini vidjeli su utakmicu u kojoj dvojbi oko pobjednika nije bilo. Domaća Mladost, sudionik 3. HNL Zapad, ugostila je niželigaški Gaj i svladala ga s 3:0. Prvi gol postigao je egzotični Park Chan Jong u 33. minuti susreta, na 2:0 postavlja Hanzić u 57., a konačnih 3:0 postigao je Rekavić desetak minuta pred kraj susreta.

RUDEŠ – BORAC (Imbriovec) 4:1

Ni na stadionu Stjepana Spajića nije bilo dvojbi oko pobjednika, uvjerljiv je u utakmici protiv Borca iz Imbriovca bio drugoligaš Rudeš. Domaći su brzo došli do vodstva, a istaknuo se Raguž koji je pogodio za 1:0 i 2:0, u 27. i 31. minuti. Gosti se u igru vraćaju pogotkom Brkića u 38. minuti, a gol za domaćima ugodnijih 3:1 u 78. postiže Brtan. Konačnih 4:1 djelo je nogometaša iz Imbriovca, Saše Vukonića, koji je nesretno pogodio u vlastitu mrežu u 90. minuti.

SLAVIJA (Pleternica) – BILOGORAC 7:0

Ekipa koja se natječe u 3. HNL Istok, Slavija, dočekala je u Pleternici Bilogorac, klub iz Velikog Trojstva, i otpratila ga kući prepune mreže. Prvi gol je iza vratara Kovačevića završio odmah u prvoj minuti susreta, kad je iznenađenje priredio Hoborka, a zatim redom pogađaju Žafaranić i Blašković, a potom se po dvaput za redom u strijelce upisuju Jakovljević i Adžić.

VRBOVEC – MLADOST (Cernik) 4:2 (1:1)

Dva trećeligaša, zapadni i istočni, susrela su se u Vrbovcu, a domaćini su nakon produžetaka i čak dva isključenja u gostujućim redovima, slavili prolazak u 1/16 finala Kupa. Domaći vode već od treće minute golom Borovčaka, a zatim mreže miruju. No, ne miruje gostujući Mulac, koji je uspio do 64. minute dobiti i drugi žuti karton, čime momčad iz Cernika ostaje brojčano slabija.

Nema događanja sve do 82. minute i gola Pavelića. To je utakmicu odvelo u produžetak, u kojem su do 2:1 nakon osam minuta došli domaći, pogotkom Noseka. Na 2:2 izjednačuje Pavelić 105. minuti, i to s bijele točke, a par minuta potom stiže i drugo isključenje za Cerničane, na tuširanje je poslan Juraković. U 111. minuti, s 11 metara, igrač u dresu broj 11, Đurđek, diže rezultat za domaće na 3:2, a pet minuta kasnije isti igrač postavlja i konačnih 4:2.

MLADOST (Petrinja) – BSK (Bijelo Brdo) 1:2

U Petrinji je bilo napeto. Domaća Mladost imala je 1:0 od 13. minute i gola Lovrekovića, da bi gostujući Nikolić poravnao na 1:1 u 66. minuti. Kad su se svi već psihički pripremali na produžetke, u trećoj minuti sudačke nadoknade, veliko slavlje i čestitke Bjelobrđana zarađuje Šarić, koji je iz neposredne blizine uspio matirati vratara Petrinjaca.

Ostali rezultati:
ZAGORA – JEDINSTVO OMLADINAC (Nedešćina) 3:0
OPATIJA – VELEBIT 2:1
PAZINKA – ZADRUGAR 1:2
NOSTERIA – NOVALJA 3:2
PODRAVAC – RUDAR 47 0:1
MV CROATIA – SLOBODA (Slakovec) 01.09.2010.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.08.2010. u 13:55
    ajmo rudar 47! to je klub iz Donjeg Ladanja,jedno selo kraj mene.držim im fige,ajmo zagorci!
    Obrisan korisnik