Nogomet

Bilić: "Modrić vjerojatno preskače Latviju"

Bernard Jurišić • nedjelja, 29.08.2010.
Bilić: "Modrić vjerojatno preskače Latviju"
Foto: Kristijan Komarica

U pogonu su ovih dana košarkaški i vaterpolski reprezentativci, pa je red da se skupe i nogometni. Večeras je u Zagrebu počelo grupiranje snaga s kojima će Slaven Bilić krenuti u osvajanje šest bodova protiv Latvije i Grčke...

Svjetsko prvenstvo je iza nas, kao i naše neuspješne kvalifikacije. Novi ciklus od večeras je službeno počeo okupljanjem reprezentativaca u Zagrebu, uoči početka "Akcije Latvija" i "Akcije Grčka".

popis kandidata

Vedran RUNJE - Racing Club de Lens
Danijel SUBAŠIĆ - Hajduk Split
Stipe PLETIKOSA - Tottenham Hotspur FC
Vedran ĆORLUKA - Tottenham Hotspur FC
Josip ŠIMUNIĆ - TSG 1899 Hoffenheim
Ivan STRINIĆ - Hajduk Split
Gordon SCHILDENFELD - SK Sturm Graz
Jurica BULJAT - Hajduk Split
Darijo SRNA - FC Shakhtar Donetsk
Mladen BARTULOVIĆ - FC Arsenal Kyiv
Ognjen VUKOJEVIĆ - FC Dynamo Kyiv
Tomislav DUJMOVIĆ - FC Dinamo Moskva
Nikola POKRIVAČ - FC Red Bull Salzburg
Luka MODRIĆ - Tottenham Hotspur FC
Ivan RAKITIĆ - FC Schalke 04
Niko KRANJČAR - Tottenham Hotspur FC
Danijel PRANJIĆ - FC Bayern München
Drago GABRIĆ - Trabzonspor
Ivica OLIĆ - FC Bayern München
Eduardo DA SILVA - FC Shakhtar Donetsk
Mladen PETRIĆ - Hamburger SV
Nikica JELAVIĆ - Rangers FC
Mario MANDŽUKIĆ - VfL Wolfsburg

Izbornik Slaven Bilić dočekao je kadar koji je probrao i prokomentirao najaktualnija pitanja koja su ga dočekala. "Iz iskustva znamo što znači dobar start u kvalifikacije. Čekaju ns prve prave utakmice nakon gotovo godinu dana, željni smo pravog nogometa i u odličnom stanju dočekujemo Latviju i Grčku. Protivnike respektiramo, ali želimo s dvije pobjede otvoriti kvalifikacije", jasan je Bilić.

Prepreka ima, jedna od njih je zdravstveno stanje našeg prvog razgravača Luke Modrića, kojeg Tottenham ne želi pustiti zbog ozljede.

"Sigurno je da nećemo riskirati da se Modrić teže ozlijedi i na duže vrijeme izbiva s travnjaka. Mislim da će se zbog manjka vremena teško oporaviti do Rige, ali se nadamo da bismo ga za Grčku mogli osposobiti."

Osvrnuo se izbornik i na medijske špekulacije o nezadovoljstvu Mladena Petrića statusom u reprezentaciji. "Mislim da su to više mediji iskonstruirali, nego što to Mladen misli. Pokažite mi u kojoj to važnoj utakmici Petrić nije nastupio? On je profesionalac, a to što ne počinje svaku utakmicu ne znači da je marginaliziran. Slična je stvar i s Matom Bilićem. Možemo pozvati pet napadača i ja sam procijenio da ih trenutno u kadru imamo dovoljno. To ne znači da na Bilića više ne računamo."

Osvrnuo se Bilić i na problematičan status Drage Gabrića, koji je izgubio mjesto u postavi Trabzonspora. "To je problem, to sam mu već rekao i ako mu se situacija u klubu ne promijeni, mora biti svjestan toga da za sljedeću akciju neće biti pozvan. Posebno iz razloga što Iličević u Kaiserslauternu igra sve bolje i ističe kandidaturu na to mjesto."

Bilić ne skriva što želi od prve dvije utakmice. "Ako želite da u jednoj rečenici kažem nešto o Latviji, onda ću reći da smo bolji od njih. No, ni u jednoj utakmici neće biti lako, a Latvija ima svoju kvalitetu. Međutim - zanima nas samo pobjeda".

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • danchy30.08.2010. u 09:54
    dok je nama olić najbolji napadač ne piše nam se dobro, svaka čast oliću na svim golovima koje je zabio za bayern, ali kad je zabio neki bitan gol za repku?? zadnji kojeg se ja sjećam je protiv njemačke, a to je bilo pred više od 2 godine... ne vidim po čemu on ima toliko bolji status od petrića... [više na forumu]
    danchy
  • snoopy30.08.2010. u 08:49
    najlošošiji smo na poziciji golmana, pletikosa skroz izvan forme a neće dugo ni biti u njoj jer za to trebaju utakmice, koje on neće imati u tottenhamu, runje kako, tako, šubašić nije reprezentativna kvaliteta, a subašć ća se smatra perspektivnima a već mu je 27 godine, sad bi trebo biti najbolji... [više na forumu]
    snoopy
  • Obrisan korisnik30.08.2010. u 04:10
    Mene samo zanima što u repki radi Pletikosa? On je po ovom treči golman, sa 31-32 godine i dugo vremena kolko nije branio. Ako je Runje prvi golman sa 34 godine i Subašić drugi sa 26 (drugi golman u najboljim godinama ali uz trenutno ne baš najbolju formu), zar nije bar treči golman mogao biti... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.08.2010. u 00:10
    Naprijed Hrvatska!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.08.2010. u 23:49
    Slavene, znam ja u kojoj važnoj utakmici nije igrao Petrić. Onoj u Harkivu protiv Ukrajine. Petrić i Olić tada su bili najubojitiji napadački dvojac u Europi, a ti mu nisi dao ni minute.
    Obrisan korisnik