Nogomet

Karlovac se još traži

Nikola Vlahović • ponedjeljak, 30.08.2010.
Karlovac se još traži
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Karlovac je prošle sezone bio najugodnije iznenađenje u Prvoj HNL. Dobre igre omogućile su pojedinim igračima da presele u jače sredine, dok je Karlovac doveo nekoliko pojačanja, međutim, Pamić još nije uspio uigrati svoj stroj te se trenutno nalazi u crvenoj zoni.

"Naš je sveti cilj osigurati ostanak u Ligi 12", nekoliko je puta trener Karlovca ovu rečenicu ponovio otkako je počela nova sezona u domaćem prvenstvu. Međutim, to je isto cilj i ostalim klubovima koji se nalaze u donjem dijelu ljestvice i Karlovac mora početi osvajati bodove i na gostovanjima, a ne samo kod kuće.

REZULTATI KARLOVCA

Karlovac - Inter Zaprešić 3:0

Zadar - Karlovac 2:0

Karlovac - Split 1:0

Dinamo - Karlovac 4:2

Karlovac - Rijeka 0:1

Varaždin - Karlovac 1:0

Pamićevi izabranici nakon šest odigranih kola imaju samo šest bodova i nalaze se na 12. mjestu prvenstvene ljestvice, a to je prvo mjesto u crvenoj zoni. Naravno da je još rano donositi neke velike zaključke, ali je potpuno jasno da se za izlazak iz opasne zone moraju ostvarivati i pobjede u gostima. Karlovac je to prošle sezone dosta dobro radio, međutim, zašto im to ne uspijeva ove sezone? Karlovčani su odradili tri gostovanja i na sva tri su ostali bez bodova. Poraz od Dinama u Maksimiru i nije toliko bolan, ali Karlovac ne smije gubiti bodove protiv Zadra i Varaždina, jer su to momčadi s kojime se igrači Karlovca mogu nadigravati.

U Karlovcu se više ne mogu vaditi na odlazak Zvonka Pamića, Nevena Vukmana i Gordana Bunoze, jer je uprava kluba znala da ti igrači imaju dobre ponude i da će promijeniti sredinu. Istina je da su to bila trojica najboljih igrača u redovima Karlovca prošle sezone, ali je isto tako istina i da su dovedeni određeni igrači koji bi trebali biti adekvatna zamjena za spomenuti trojac. Edin Husić je već preuzeo dirigentsku palicu i odlično se uklopio među plavo-bijele, Viktor Špišić je pokazao da je itekako koristan igrač, a Mario Tičinović će iz utakmice u utakmicu biti sve bolji.

I dok se vezni red dobro pojačao, obrana je ostala oslabljena i to se moglo vidjeti u prvih šest kola. Karabatić i Bunoza prošle sezone mogli su "zatvorenih očiju" skupa igrati, a kako nema Bunoze, ove sezone je lošiji i Karabatić. Kao zamjena za Bunozu doveden je Toni Golem, međutim, za sada nije opravdao status pojačanja. Najnoviji igrač Karlovca je stoper Rijeke, Kenan Čejvanović, koji bi trebao zatvoriti rupe u obrani.

Igor Pamić: "Prvenstvo je tek počelo, a mi smo u prvih šest kola pokazali da se nikoga ne trebamo bojati. Pojačali smo se Čejvanovićem iz Rijeke i mi ćemo doći na svoje. Ja se za Karlovac ne bojim i drago mi je da je došla ova reprezentativna pauza".

Vidjelo se da Karlovac nije zaboravio igrati, ali problem Karlovca je i nedostatak jednog iskusnog i lukavog strijelca, koji bi stvorene prilike pospremao u protivničke mreže. Niko Tokić je otišao u Šibenik, a Igor Pamić je i prije njegovog odlaska vapio za još jednim napadačem. Enes Novinić je solidan napadač, ali ne može on sam donositi pobjede Karlovcu, treba mu jedan dobar partner u napadu. Nije tajna da momčad s Korane ima vrlo "tanak" igrački kadar i da Pamić stalno rotira iste igrače i onda se javlja problem kad se netko od prvotimaca ozljedi.

Karlovac je u Varaždinu u zadnjem kolu doživio minimalan poraz koji Pamića nije previše zabrinuo, jer mu je momčad nastupila bez nekoliko standardnih igrača, međutim, ti porazi ne smiju zaredati jer će Pamić onda imati velike probleme. Karlovac nije Hajduk ili Dinamo, da samo tako otpusti neke igrače i kupi nove, Karlovac je klub koji skuplja igrače po nižim ligama i onda ih "transformira" u prvoligaški materijal. U prvoj sezoni Karlovac je to odlično odradio, međutim, u drugoj su naišli na određene probleme i za sada ne ide sve tako glatko.

Pamić uporno ponavlja da je njegova momčad bolja sad nego što je bila prošle sezone, ali da im treba vremena da se dodatno uigraju. Strateg Karlovca je dokazani radnik i zasigurno će iz postojećeg materijala stvoriti jedan dobar stoj, koji će se ponekad i pokvariti, ali koji neće stati i koji će doći do svog cilja - ostanka u Ligi 12.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!