Nogomet

Bilić: "Pazite, čeka nas Grčka"

Antonija Pavlić • petak, 03.09.2010.
Bilić: "Pazite, čeka nas Grčka"
Foto: Kristijan Komarica

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini 2012. Hrvatska je otvorila prihvatljivo. Latvija je u prvome kolu arhivirana s "lakih" 3:0, a izbornik kockastih Slaven Bilić bio je apsolutno zadovoljan prikazanim.

Mladen Petrić, Ivica Olić i Darijo Srna arhitekti su prve hrvatske pobjede u kvalifikacijskom ciklusu za Euro 2012. Hrvatski izbornik Slaven Bilić bio je zadovoljan jer je u Rigi prekinuta latvijska domaća neporaženost, ali i jer smo startali s tri boda, a to je bilo najvažnije.

"Izgledalo je rutinski, ali vidio sam i kvalitetu. Jako sam zadovoljan", kazao je pred kamerama HTV-a. "U momčadi je bila prisutna velika ozbiljnost; od starta smo preuzeli diktiranje igre, s jedne strane bili strpljivi, a s druge konkretni. Trebalo nam je malo više vremena da otključamo latvijsku bravu, ali dosta nam je to pomoglo u drugom poluvremenu", misli.

No, minimalna prednost uvijek je varljiva, stoga je Olićev pogodak bio vrlo važan. "Pokušali smo nastaviti sa svojom igrom i poslije stanke jer smo znali da nas 1:0 lako može dovesti u paniku. Međutim, na vrijeme smo dali drugi zgoditak, a sve je ostalo bila rutina."

"Pred-susretna" dvojba Mandžukić - Petrić i odluka za start potonjeg pokazala se odličnim potezom. Petrić je na terenu bio jedan od najaktivnijih, a premda je mnogo i promašio, njegov nam je pogodak puno značio. "Htjeli smo jednog pametnog igrača; onoga koji zna primiti loptu, prebaciti na lijevu nogu i centrirati, priključivati se napadu kao treća špica."

"Nemam zamjerki, ali moramo objema nogama ostati na zemlji jer već nas u utorak čeka Grčka na Maksimiru. Prošli smo teško gostovanje, ali ne smije nas zahvatiti euforija", zaključio je Nane.

Mnogo se prije susreta očekivalo od Eduarda da Silve, ali na koncu od njega i nismo vidjeli previše (premda ne i premalo). "Vidjelo se da nema svježine, a vjerujem da je ovo bio samo njegov slab dan. I prema informacijama iz kluba znamo da još uvijek nije u top formi, no Eduardo je uvijek - Eduardo, član prve jedanaestorice."

Pranjić? "Primijetili smo i na treningu da je Pranjić u Bayernu postao važan igrač, pa taj status ima i u reprezentaciji."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • danchy04.09.2010. u 12:09
    samo nemojte poletit kao nakon bjelorusije... ova pobjeda neće značit ništa ako se grke ne dobije u zagrebu...
    danchy
  • Obrisan korisnik04.09.2010. u 11:33
    Istina,ali ako se po jutru dan poznaje...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.09.2010. u 11:31
    Ne znam zašto Dudu dobija prednost nad Jelavićem,iako se iz aviona vidi da je daleko od prave forme.Strinić nema kvalitetu za repku.Petrić na desnom krilu je bio pun pogodak za razliku od limitiranog Manđe!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.09.2010. u 09:37
    oprez!  jedna lasta nečini proljeće!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.09.2010. u 00:20
    Bilić: "Pazite, čeka nas Grčka" Spustimo balun na zemlju, treba odigrat pametno u utorak. Čestitke "vatrenima" za startnu pobjedu, i puno, puno sreće u utorak!
    Obrisan korisnik