Nogomet

Blanc: "Nemamo igrače koji znaju zabiti"

Borna Rupnik • subota, 04.09.2010.
Blanc: "Nemamo igrače koji znaju zabiti"

Laurent Blanc svoj je službeni debi na francuskoj klupi imao protiv Bjelorusije. Nažalost po njega, nastavio je tamo gdje su Francuzi stali na Svjetskom prvenstvu - upisao je poraz...

Posramljena francuska nogometna javnost s nestrpljenjem je iščekivala prvu kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini. Nakon povratka pognutih glava iz Južnoafričke Republike, u Pariz je stigla Bjelorusija i - proslavila pobjedu..

Bernd Stange, izbornik Bjelorusije: "Bjeloruski je start odličan, ali suosjećam s Laurentom Blancom. Iz iskustva znam kolika je muka stvoriti pravu reprezentaciju u samo nekoliko tjedana".

Vezane vijesti

Kasnim su pogotkom gosti otežali život novog izbornika Laurenta Blanca, koji je izgubio i raniju prijateljsku utakmicu protiv Norveške.

"Nemamo igrače koji znaju zabiti. Imamo igrače koji znaju držati loptu, no nitko ne može napraviti razliku u posljednjih 25 metara terena", potražio je Blanc uzroke novog postraja Tricolora.

Atmosfera u momčadi je na niskim granama, priznao je: "Teška su vremena za Francusku. Ništa nam ne ide od ruke, a moramo se boriti s time. Nije nam lako naći nešto pozitivno nakon poraza - koliko god voljeli ovu momčad, oni moraju zabiti, a to nisu učinili".

Osim toga, Blanc je prije gostovanja u Bosni i Hercegovini vrlo vjerojatno ostao bez napadača Louisa Sahe i Loica Remyja: "Čekaju me zahtjevne odluke, obojica osjećaju oštre bolove i sumnjam u njihov nastup".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • kraljetina05.09.2010. u 20:34
    sigurno postoje i neki unutarmomcadski sukobi i na blancu je sad da se rjesi problematicnih i da obnovi momcad, nesto slicno kak je i bilic ucinio kad je dolazio na mjesto izbornika
    kraljetina
  • LeBronWade05.09.2010. u 18:23
    Blanc bi trebao početi pomlađivati momčad. Francuzi su na SP išli s kadrom koji je rijtko kad igrao zajedno. Trebao malo po malo zvati mlade igrače (a ima ih kod Francuza) te slagat ekipu. Npr. vratarska kombinacija Lloris, Madanda i Carrasso je sasvim u redu. Mladi su i igraju u prvim postavama u... [više na forumu]
    LeBronWade
  • Obrisan korisnik04.09.2010. u 13:26
    Ma mogu oni kurcu svirat.Bosanci su stvarno imali sreće što su dobili baš njih od ovih najjačih protivnika i što odmah igraju sa njima, a oni u ovakvom nokdaunu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.09.2010. u 13:06
    Francuzi imaju mega momčad ali prošli su dani ponosa i slave...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.09.2010. u 12:58
    pa kaj onaj Benzema kaj on ne pocne zabijat, zasto Ribery nema vise ofenzivnih zadataka. neznam kako od tako dobrih i skupih igraca nemoze sastavit mašinu za pobjede
    Obrisan korisnik