Ostali sportovi

Hrvatice svladale Belgijanke

Ivana Strahija • nedjelja, 05.09.2010.
Hrvatice svladale Belgijanke

U prvoj od dvije utakmice za odlazak na Europsko prvenstvo Hrvatice su pobijedile izabranu vrstu Belgije s 3:1 (23-25, 25-21, 25-21, 25-23). Tako su došle korak bliže odlasku na Europsko prvenstvo 2011.

U osječkoj dvorani je 1000 gledatelja gledalo bespoštednu borbu naših odbojkašica pod vodstvom Miroslava Aksentijevića protiv Belgijanki, koja je nakon slabijeg prvog, u iduća tri seta pokazala dobru igru naše reprezentacije.

U prvom setu Belgija je otišla na 8:5, i iako je Aksentijević zatražio minutu odmora, Hrvatice su nakon toga zaostajale i pet poena. Tek pred kraj seta počele su igrati kako su trebale od početka, no Belgija je izdržala njihov nalet i uzela prvi bod.

Drugi set donosi nastavak bolje igre, Hrvatska vodi glavnu riječ i uzima set s četiri poena prednosti, a u trećem je Osijek vidio još malo bolju Hrvatsku, u kojoj je vodstvo na strani djevojaka u dresovima s kvadratićima od samog početka.

U posljednjem, četvrtom, setu, Belgija nije uspjela doći do preokreta, iako je uspjela dostići hrvatsko vodstvo kod 23:23. Dijelom je to bilo i zbog toga što je Aksentijević u igru poslao par mlađih igačica.

Najbolje igračice, s najviše osvojenih poena, bile su za Hrvatsku Senna Ušić Jogunica (24 poena), Mia Jerkov (15) i Katarina Barun (13), dok su s belgijske strane najbolje bile Freya Aelbrecht (18) i kapetanica Charlotte Leys (17).

Izbornik hrvatske reprezentacije Miroslav Aksentijević je nakon utakmice kazao: "Nismo u pripremama odigrali ni jednu utakmicu, što se jasno vidjelo u prvom setu. Na sreću, digli smo se u ostala tri seta i zasluženo pobijedili. Sad odlazimo u Belgiju s jasnim ciljem ostvarivanja još jedne pobjede."

Gert van de Broek, belgijski izbornik, bio je vidno razočaran nakon susreta u Osijeku: "Dakako da ne mogu biti zadovoljan porazom nakon osvajanja prvog seta, tim više što smo i u ostalim setovima zaostajali svega par poena. No, još uvijek imamo šansu plasirati se u finale, samo ćemo morati odigrati bolje no u ovom susretu."

foto: www.cev.lu

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.09.2010. u 13:43
    Bravo cure!
    Obrisan korisnik