Nogomet

Socceroosi slavili u Poljskoj

Mirza Seferagić • utorak, 07.09.2010.
Socceroosi slavili u Poljskoj
Foto: EPA

U poljskom Krakowu sastali su se Poljska i Australija, a pobjedu su odnijeli Australci s 2:1.

Socceroosi su poveli već u 14. minuti preko Bretta Holmana koji je snažnim udarcem zatresao mrežu poljskog vratara Przemyslawa Tytona. Holman je bio najbolji igrač na terenu, a to je opet pokazao i u 26. minuti kada je sjajno uposlio Richarda Garciju kojeg je, potom, poljski branič srušio u svom šesnaestercu i hrvatskom sucu Ivanu Bebeku nije preostalo ništa drugo nego pokazati na bijelu točku, a pogodak iz tog jedanaesterca postigao je Luke Wilkshire.

No, prije toga, domaćini su uspjeli izjednačiti već u 18. minuti kada je loše reagirala australska obrana, a na najbolji način to je iskoristio Robert Lewandowski. A Brett Holman je iz igre izašao već u 29. minuti iako nije bio ozlijeđen, pa o razlozima njegovog izlaska možemo samo nagađati.

U 33. minuti opet jedanaesterac, ali ovaj put za domaćine. Australac Jon McKain u svom je šesnaestercu srušio Jakuba Blaszczykowskog, a Bebek je ponovno pokazao na bijelu točku. No, do izjednačenja ipak nije došlo jer je australski vratar Adam Frederici sjajno obranio udarac Lewandowskog te je spriječio ponovni povratak domaćina.

U drugom su poluvremenu bolji bili domaćini, a kad je Brett Emerton u 71. minuti zaradio drugi žuti karton i isključenje, Poljaci su žestoko navalili na gol Australaca, međutim, do kraja utakmice nisu uspjeli postići pogodak, pa su izabranici novog australskog izbornika, Nijemca, Holgera Osiecka slavili s 2:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!