Nogomet

Crna Gora smijenila bugarskog izbornika

Borna Rupnik • srijeda, 08.09.2010.
Crna Gora smijenila bugarskog izbornika
Foto: EPA

Nakon što je velški izbornik John Toshack najavio svoj odlazak poslije poraza od Crne Gore, bugarski izbornik Stanimir Stoilov reagirao je jednako, ali još brže...

Dvije crnogorske pobjede na startu kvalifikacijskog ciklusa za odlazak na Europsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini posla će, čini se, koštati dvojicu kolega našeg Zlatka Kranjčara.

Naime, John Toshack je najavio odstupanje za svoje dužnosti u Walesu nakon slavlja Crne Gore u petak i kako sada stvari stoje samo se čeka da tamošnji nogometni savez pronađe adekvatnu zamjenu te će tada Toshack i službeno biti oslobođen dužnosti.

A nakon što je Crna Gora tri boda osvojila i u utorak u Sofiji, bugarski izbornik Stanislav Stoilov po kratkom je postupku raskinuo suradnju sa svojom reprezentacijom.

"Želio sam Bugarsku odvesti na Europsko prvenstvo. No, naše šanse polako nestaju i zato je ovo bila moja zadnja utakmica na bugarskoj klupi. Poraz od Crne Gore bio je previše", izjavio je Stoilov poslije utakmice koju je pogotkom odlučio Elsad Zverotić.

U skupini s Crnom Gorom, Bugarskom i Walesom nalaze se još Švicarci i Englezi, koji s Cicinim izabranicima drže vrh tablice, s osvojenih šest bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.09.2010. u 00:15
    Da Bilić ima obraza,on bi još nakon Engleske dao ostavku!
    Obrisan korisnik
  • beaver08.09.2010. u 22:47
    cico odletio s repke sa vise uspijega nego bilic
    beaver
  • Obrisan korisnik08.09.2010. u 15:37
    Ajme,ti Bugari su postali totalna "boranija." Bravo za Ciconea.
    Obrisan korisnik
  • ivos08.09.2010. u 13:48
    Vidiš Cice!
    ivos