Nogomet

Del Bosque: "Naučit ćemo lekciju"

Borna Rupnik • četvrtak, 09.09.2010.
Del Bosque: "Naučit ćemo lekciju"
Foto: EPA

Svjetski prvaci Španjolci doživjeli su u Argentini težak poraz u prijateljskoj utakmici. No, izbornik Vicente del Bosque ne paničari...

Dok je većina europskih reprezentacija odrađivala svoj drugi kvalifikacijski susret za odlazak u Poljsku i Ukrajinu 2012. godine, Španjolcima je raspored dopustio odlazak u Argentinu na prijateljsku utakmicu.

Cesc Fabregas: "Nema isprika za poraz. Nitko ne voli gubiti, iako se radilo o teškoj utakmici. Jednom se morali i tako nešto dogoditi te sada treba čestitati Argentini koja je stvorila četiri prilike i zabila četiri gola. Nismo odigrali najbolje, ali pogodilo smo tri vratnice i svašta promašili. Mislim da rezultat ne oslikava najbolje stanje na terenu".

No, vlasnici svjetskog trona poraženi su rezultatom 4:1. Izbornik Vicente del Bosque priznaje da je to bila slaba španjolska izvedba: "Nismo kvalitetno ušli u utakmicu, nismo mogli preuzeti nadzor nad sredinom terena, a Argentinci su se stisnuli, uzeli nam loptu i pogađali".

"Međutim, znamo dostojanstveno izgubiti. Ova se momčad niti u jednom trenutku nije predala i hrabro smo tražili barem još koji pogodak. Porazi nas bole, ali naučit ćemo lekciju iz njih. Ne možemo živjeti u uvjerenju da ćemo neprestano pobjeđivati", nastavio je iskusni Španjolac.

"Utakmica u Argentini nije narušila naš ugled. Možda sam previše optimističan, ali mislim da smo u drugom poluvremenu čak mogli i do preokreta", kaže Del Bosque.

Španjolska je nekoliko dana ranije lakoćom obračunala s reprezentacijom Lihtenštajna, bilo je 4:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.09.2010. u 13:54
    najveca prednost,odlazak maradonne..pa gle taj sastav,po meni najbolje...romero - otamendi,samuel,coloccini,zanetti - mascherano, cambiasso - messi,tevez,di maria - milito (aguero)...
    Obrisan korisnik
  • snoopy09.09.2010. u 11:33
    to je zato što su počeli igrati presiguno, sa dva defenizvaca u vezi baš kao i na svjetskom prvenstvu, i tako su se dosta mučili, davali po jedan gol a kako je argentini krenulo kad se riješlila maradone, i krenuli u utakmicu bez xavia a to je teško nadoknadit
    snoopy