Nogomet

Smoje: "Atmosfera u HD je odlična"

Damir Žbulj • četvrtak, 09.09.2010.
Smoje: "Atmosfera u HD je odlična"
Foto: Vedran Tolić

U Hrvatskom dragovoljcu svjesni su svoje teške prvenstvene pozicije te su u klubu ozbiljno shvatili, za njih izuzetno bitnu, iduću utakmicu koju igraju u gostima protiv Karlovca.

Ovaj tjedan su u Sigetu predstavljena pojačanja za nastavak sezone. Iskusni Alen Mešanović, Darko Čordaš i Dario Smoje donijet će, u nadolazećim utakmicama, Dragovljcima potrebnu mirnoću i toliko traženo iskustvo prvoligaških utakmica te će pokušati pomoći klubu da se, osim pohvala koje dobivaju za svoju igru, na konto upiše i toliko željena prva prvenstvena pobjeda.

Predsjednik kluba Ivica Perković osvrnuo se na napore uprave kluba u dovođenju pojačanja za momčad: "Mislim da možemo biti zadovoljni s igračima koje smo uspjeli dovesti u klub. Sada možemo ozbiljnije krenuti u prvenstvo, a u njima smo dobili toliko željeno iskustvo, koje nam je evidentno nedostajalo u prethodnim utakmicama. Nadam se da će i naši navijači i simpatizeri biti zadovoljni te ih ovim putem pozivam dođu u obližnji Karlovac i pomognu nam u ovoj utakmici."

"Što se tiče radova oko uređenja klupskih prostorija, najavljena je pomoć grada te se nadam da ćemo uspjeti dobiti licencu za igranje utakmica na našem stadionu nakon iduće reprezentativne pauze. Siguran sam da će to biti dodati plus za našu momčad i da ćemo tada ostvarivati i bolje rezultate," dodao je Perković.

Trener Dragovoljaca Davor Mladina zahvalio se upravi kluba na uslišanim željama i molbama na dovođenju nekolicine iskusnih igrača koji će pomoći mladoj ekipi da ostvari bolje rezultate u nastavku sezone: "Nadam se da će se momci što brže uklopiti u naš sustav igre. Njihovo fizičko stanje je dobro, a uz iskustvo donijet će nam i dodatnu kvalitetu i sigurnost u našu izvedbu. Mogu samo dodati da sam u našim dosadašnjim susretima bio zadovoljan s većinom naših pruženih partija, ali rezultat nas nije mazio. Sada se nadam ćemo i to uspjeti okrenuti na našu stranu."

Problem Crnih nije bila samo realizacija nego i nesigurna obrana, a iskusni Dario Smoje sigurno će pomoći momčadi da prestane primati nepotrebne golove: "Atmosfera u klubu je odlična, što se možda i nije moglo očekivati s obzirom na trenutnu prvenstvenu poziciju. Vidi se da se dobro radi i da su momci odlično vođeni. Dečki su mladi pa se nadam da ću im svojim iskustvom pomoći u ostvarenju boljih rezultata."

Na konferenciji je bio i mladi Filip Jazvić koji je prokomentirao svoju igru u dosadašnjim susretima, ali i šanse njegove momčadi u dvoboju s Karlovcem: "Nisam u potpunosti zadovoljan sa svojim igrama jer znam da mogu bolje. Stvarali smo dovoljno prilika, a nismo ih realizirali i tu leži dio naših problema. Karlovac je dobra momčad, pogotovo kod kuće. Zato se nadam da ćemo i mi uskoro svoje domaće utakmice igrati u Sigetu, gdje bi sigurno pružili bolje partije."

Mladina je pokušao objasniti svoj plan u namjeri da momčad podigne s dna prvenstvene ljestvice: "Mi u svakoj utakmici moramo ići na pobjedu. Bez rizika neće biti ni rezultata. Sa dvije pobjede uhvatili bi priključak sa sredinom ljestvice. Karlovac je dobra momčad, ali i oni su u seriji loših rezultata. Naš problem je i što smo u svakoj utakmici primili zgoditak. Nadam se da ćemo ubuduće imati više mirnoće u obrani te primati što manje pogodaka." Najavio je i sutrašnji sastav u kojem bi trebalo biti mjesta za ovih 11 igrača: Čović - Zlatar, Jurin, Grgić, Smoje - Begović, Jazvić, Janjetović, Čordaš - Mešanović, Švarić.

Važna utakmica za Hrvatski dragovoljac na rasporedu je u petak u 19.00 sati na stadionu Branko Čavlović – Čavlek u Karlovcu.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!