Nogomet

Portugalovo zbogom Carlosu Queirozu

Borna Rupnik • petak, 10.09.2010.
Portugalovo zbogom Carlosu Queirozu
Foto: EPA

Najbolji nogometaši Portugala ostali su bez izbornika. Carlos Queiroz iz više je razloga dobio otkaz s kojim se, izgleda, još nije sasvim pomirio...

Portugalski nogometni savez otpustio je izbornika Carlosa Queiroza. 57-godišnji trener morat će potražiti novi posao, premda njegov odvjetnik Rui Patricio tvrdi da priča tu nije gotova.

"Nismo zadovoljni činjenicom da se ne poštuju Queirozova prava. Ako su mu uručili otkaz bez opravdanog razloga, moraju mu to nekako nadoknaditi. A ako je na otkaz utjecao netko iz portugalske vlade, FIFA će saznati za to", prijeti.

Portugal je na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici ispao u osmini finala od budućeg prvaka Španjolske, a u prve dvije kvalifikacijske utakmice za odlazak na Europsko prvenstvo Queiroz je uzeo samo bod, i to kod kuće protiv Cipra.

U Guimaraesu je bilo 4:4, a potom je morao priznati poraz u Norveškoj te doveo Portugal u vrlo nezgodnu situaciju na samom početku natjecanja.

Osim toga, Queiroz je nedavno kažnjen zabranom obavljanja svojih dužnosti zbog ometanja rade antidopinške komisije. Ta mu je kazna prije samo nekoliko dana uvećana na šest mjeseci.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.09.2010. u 12:11
    pa mislim, i vrijeme je više bilo......!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.09.2010. u 10:39
    nemam pojma???specijalac jedan u svakoj ozbiljnoj repki bi ga mali ća poslije blamaže u kvalifikacijama.reci ti meni kad si tako pametan tko je odgovoran šta nismo bili na svijetskom prvenstvu,tko je kriv šta nismo pobijedili slabašne grke? specijalac jedan trener je taj koji odlučuje,kako će se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • danchy10.09.2010. u 10:36
    malo ste se kasno sjetili, al još se stignete izvuć iako je mislim da nije quieroz glavni problem... al uvijek je lakše maknut trenera nego igrače, debilizam modernog nogometa
    danchy
  • Obrisan korisnik10.09.2010. u 10:30
    slavinski pričaš gluposti, nemaš pojma
    Obrisan korisnik
  • GUINNESS10.09.2010. u 10:11
    koje nebuloze...
    GUINNESS