Košarka

Kemzura: "Pobjeda protiv velike momčadi"

Mirza Seferagić • nedjelja, 12.09.2010.
Kemzura: "Pobjeda protiv velike momčadi"
Foto: EPA

Litva je pobjedom nad Srbijom (99:88) osvojila svoju prvu brončanu medalju na Svjetskim prvenstvima, a i jedna i druga strana slažu se da je danas pobijedila bolja momčad.

Srpski izbornik Dušan Ivković kaže da su Litavci potpuno zasluženo slavili: "Zaslužena pobjeda Litve. Odigrali su jednu od najboljih utakmica na ovom turniru. Mi nismo imali najbolju pripremu za ovu utakmicu, ali smo ipak pokazali karakter kada smo se uspjeli vratiti u ovaj susret. Želim se zahvaliti svojim igračima koji su naporno radili još od 28. lipnja i, naravno, ostatku mog stručnog stožera na sjajno obavljenom poslu."

Bek Srbije Ivan Paunić slaže se sa svojim izbornikom: "Bili su vrlo motivirani i igrali su jako dobro. Mi smo se zaista trudili i željeli smo osvojiti tu brončanu medalju. Ipak, mislim da su oni danas bili puno bolja momčad na terenu i uz to su sjajno šutirali. Bilo je jako teško vratiti se u utakmicu, a niti jučerašnji poraz od Turske nije pomogao."

Izbornik Litve Kestutis Kemzura nakon utakmice je bio presretan: "Nemam riječi kojim bih vam opisao kako se trenutačno osjećam. Teško je za povjerovati da smo ovo ostvarili jer smo imali nekoliko ozlijeđenih igrača koji nisu bili baš najspremniji za jedan ovakav turnir. Danas nije odlučila taktika već naša mentalna pripremljenost zbog koje smo i bili tako spremni, odlučni i fokusirani na pobjedu. Pobijedili smo veliku momčad!"

Bek litavske reprezentacije Mantas Kalnietis, poput njegovog izbornika, nije znao kako bi opisao svoje trenutačno duševno stanje: "Ni ja nemam riječi kojima bih vam opisao kako se upravo sad osjećam. Jedino što mogu reći je da je cijela naša momčad vrlo, vrlo sretna zbog osvojene bronce."

SP 2010, skupina B

1SAD 50+124
2Slovenija 41+17
3Brazil 32+44
4Hrvatska 23-12
5Iran 14-66
6Tunis 05-107

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.09.2010. u 18:50
    Nisam namerno napisao Hrvatska malim slovima.Kada kažem da se Litvanija nije istrošila,to kažem jer nije pokradena a i znala je da su Ameri jači tako da nije psihički pukla kao mi.Mi smo vodili 95 posto utakmice a onda je nastao šou u vidu sudija.Uostalom pogledajte zadnji koš... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • torrente8714.09.2010. u 00:25
    @ kostaivanja Sve to stoji što si rekao, ali zašto samo Hrvatsku pišeš malim početnim slovom, možda se i zalomilo ali bode u oči:)
    torrente87
  • Obrisan korisnik13.09.2010. u 15:13
    eh da je igrala kao cijeli turnir osim njemacke, eh da je ovo,eh da je ono...kao da litva nije igrala polufinale, kao da se oni nisu potrosili! kao da je ovo obicna utakmica, onako prijateljska a ne za 3. mjesto na SP!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.09.2010. u 12:56
    Da je Srbija igrala kao protiv Argentine,Španije,hrvatske(mada je tu slabije odigrala) i Turske,da li bi Litvanija pobedila?Mi smo se psihički ispraznili protiv turske.Ja shvatam da domaćin ima malu pomoć od sudija ali ono je bila sramota.Celu utakmicu nismo mogli da se odvojimo na više od 5,6... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.09.2010. u 11:29
    srbija daleko jaca od litve?! Pa litva ih je upravo uvjerljivo pobijedila.
    Obrisan korisnik