Košarka

Turkoglu: "Bili smo velika obitelj"

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 13.09.2010.
Turkoglu: "Bili smo velika obitelj"

Iz redova turske reprezentacije nakon izgubljenog finala ipak je dopiralo zadovoljstvo zbog učinjenog tijekom cijelog prvenstva. Amerikancima su mogli samo čestitati na sjajnoj igri, a svojim navijačima na sjajnoj podršci.

"Čestitam svojoj momčadi, navijačima i gradu Istanbulu. Atmosfera je bila fantastična, ali i momčad SAD-a je bila fantastična. Bilo je mnogo nervoze i uzbuđenja večer prije protiv Srbije, a bila je to i iscrpljujuća utakmica. Amerikanci su imali samo tri sata više za odmor za finalnu utakmicu, ali odigrali su spektakularno. Veoma sam ponosan na svoju momčad", izjavio je nakon finala turski izbornik Bogdan Tanjević, iz čijih se riječi moglo iščitati samo zadovoljstvo i vjerojatno je i sam bio svjestan da protiv razigranih Amerikanaca njegova momčad i nije imala previše šanse.

Igrač koji je u prvom poluvremenu nosio Turke i držao ih u utakmici, Hedo Turkoglu, također je bio realan u svojim izjavama: "Čestitam SAD-u. Nitko nije od nas očekivao da ćemo doći ovako daleko na turniru i ja kao kapetan sam zaista ponosan na svoje momčadske kolege. Moram i odati priznanje treneru Tanjeviću za njegov rad."

Dodao je i sljedeće: "Večeras su svi bili nervozni i nisu odigrali onako kako mogu. Prije zadnje četvrtine rekao sam momcima da se opuste i odigraju kao i inače. Rekao sam im da uživaju u ovom trenutku jer se možda više nikad neće ponoviti. Zadovoljan sam našim ukupnim nastupom na ovom turniru. Mislim da smo imali sjajnu kemiju među igračima i stručnim stožerom. Bili smo velika obitelj. Ponašali smo se kao momčad, razmišljali kao momčad i to nas je učinilo velikom momčadi. Među nama nitko nije mario tko će potrošiti najviše lopti i uživali smo u svemu ovome."

SP 2010, skupina B

1SAD 50+124
2Slovenija 41+17
3Brazil 32+44
4Hrvatska 23-12
5Iran 14-66
6Tunis 05-107

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.09.2010. u 02:46
    Sramota je na koji su nacin Turke pustili u finale... >>tunceri aut<< mislim sta reci na ovo. Bruka jedna!! (FIBA MAFIA + Turkey) x USA = USA champions
    Obrisan korisnik
  • matbaric13.09.2010. u 15:27
    Turci nista vise od prosjecne momcadi vodene fanaticima sa tribina.
    matbaric