Nogomet

Srna: "Eduardo je rekao da ću zabiti"

Vedran Babić • četvrtak, 16.09.2010.
Srna: "Eduardo je rekao da ću zabiti"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski reprezentativac Darijo Srna postao je čovjekom odluke kada je preciznim slobodnim udarcem zatresao mrežu Partizana i donio tri boda Šahtaru i zbog toga je bio dobro raspoložen nakon utakmice.

70 minuta Šahtar je napadao defenzivno orijentirani Partizan, ali nikako nije uspijevao probiti njegov blok. Tko zna bi li ga i uspio probiti da Darijo Srna nije iz slobodnjaka zabio jedini pogodak na utakmici.

"Gol je bio vrlo važan. Utakmica je bila teška i ovu pobjedu posvećujem Fernandinhu, koji se prije nekoliko dana gadno ozlijedio, i našim navijačima. Zaslužili su to. Moramo čestitati svima koji su se pojavili na stadionu, ali i cijeloj našoj momčadi. Idući put će biti još bolje", najavio je kapetan Šahtara i hrvatske reprezentacije.

Trener Šahtara Mircea Lucescu: "Odlično je što je Darijo zabio iz prekida, ali očekivali smo pogodak i iz igre. Imali smo četiri-pet lijepih prilika, ali nismo bili precizni. Naravno, najvažnija su tri boda."

Odmah nakon postignutog pogotka Srna je otrčao do kolege iz reprezentacije, Eduarda da Silve, a novinarima je kroz smijeh otkrio razlog: "Rekao mi je da ću večeras zabiti gol."

Prošle godine u skupinama Europske lige Šahtar je dvaput odmjerio snage baš s Partizanom. U Donjecku je slavio 4:1 dok je u Beogradu poražen 1:0. "Ovaj Partizan je puno jači od prošlogodišnjeg. Imaju puno iskusnih igrača i momčad koja uđe u Ligu prvaka ne može biti loša", mišljenja je Srna.

Preveliki broj šansi i samo jedan pogodak - razlog za brigu ili ne? Odgovor daje Oleksej Gaj, kojemu je ovo bio prvi službeni nastup za Šahtar: "Trebamo raditi na toj realizaciji i učiti na greškama. Partizan nas je iznenadio. Izašao je na teren s dosta novih igrača i bilo ih je teško probiti. Najvažnije je da smo kontrolirali utakmicu i u konačnici ipak uspjeli zabiti."

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Arsenal6:0Braga
Šahtar1:0Partizan
1Šahtar 612:6+615
2Arsenal 618:7+1112
3Braga 65:11-69
4Partizan 62:13-110

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The_Killer_000716.09.2010. u 16:08
    odličan gol ali je očajan sa onim simuliranjem
    The_Killer_0007
  • Obrisan korisnik16.09.2010. u 13:27
    Srna zabije gol a naslov uzme Eduardo....hrvatsko novinarstvo !
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.09.2010. u 11:38
    na početku utakmice je iznešen sa terena, mislio sam da neće nastaviti...Srnjak je posebna 'životinja'...
    Obrisan korisnik