Ostali sportovi

UFC FN 22: Marquardtovo slavlje

Ratko Martinović • četvrtak, 16.09.2010.
UFC FN 22: Marquardtovo slavlje

Vrlo zanimljiva borba večeri uz brojne kontroverze donijela je pobjedu Marquardtu, dok su ostale borbe kao i uvijek bile na dobroj razini. U svakom slučaju, ovo je bila zanimljiva uvertira za nadolazeći UFC 119.

Nakon početnog ispitivanja snaga, borba večeri donijela je odličan tehnički nokaut uz veliku kontroverzu. Naime, Brazilac Palharaes bio je uvjeren da zahvat na Marquardtovoj nozi ne bi bio neuspješan ukoliko se ovaj prije borbe nije nauljio po zglobovima. Njegov ključni problem je taj što je sve želio dokazati tijekom borbe pa je pokazivao razne geste sucu dok je započeo primati strašne udarce koji su na koncu suca naveli na prekid.

Poslije je naravno sve htio dokazati pred komisijom, a nakon što je Amerikanac dokazano nevin, Palharaes je sve demantirao i ispričao se zbog lažnih optužbi. Poznavajući vodstvo organizacije ne znamo koliko će mu ovaj cirkus biti konstruktivan za daljnju karijeru.

U ostalim borbama, Cole Miller je u drugoj rundi nakon niza udaraca potresao, a zatim i ugušio Britanca Pearsona, njegov prezimenjak Jim je na bodove pobijedio Brazilca Tibaua, dok je u isto tako odličnoj borbi Brazilac Oliveira ostao neporažen nakon slavlja polugom u trećoj rundi nad odličnim Meksikancem Escuderom.

Main Card (četvrtak, rani noćni sati):
MW Nate Marquardt Vs. Rousimar Palhares - TKO 1R
LW Efrain Escudero Vs. Charles Oliveira - POLUGA 3R
LW Jim Miller Vs. Gleison Tibau - BODOVI (jednoglasno)
LW Ross Pearson Vs. Cole Miller - GUŠENJE 2R

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!